Jeg storkoste med i gamle Visby. Koste meg såpass mye der at jeg ikke fikk tid til å se den nyere delen. Gamle Visby er ett absolutt must.
Muren rundt gamlebyen i Visby er imponerende, den er 3,4 km lang og var ferdig i 1288. Den er 11 meter høy og det er mange tårn rundt muren. Den ble bygget fordi det var urolige tider mellom innbyggerne i byen og bøndene og handelsmennene utenfor. Det er veldig koselig å gå innenfor ringmuren og se mye av den gamle bebyggelsen og flere ruiner etter gamle kirker, samt smale gater med brostein.
Overraskende velbevart med inntakte byporter . Du går rundt hele bymuren på en time. Innenfor en perle av en middelalderby .
Det må bare sies at det er utrulig fasienerende at Visbys innerstad fortsatt omringes av en nesten 1000 år gammel mur. På noen steder kan man finne plasser å klatre opp i vakttårnene, MEN klatre ikke på muren hvor det ikke er ment å klatres, det liker ikke Visbyfolket ;).
For å si det sån så har jeg vært med om at ca 4-5000 personer har ropt "Ner från muren, ner från muren" til noen som trudde de kunne sitte der 😉
Veldig gøy å se muren! Flott å vandre både på utsiden og innsiden av muren, og se nivåforskjellene. Må være spesielt å ha hus med muren som hagemur!
Den sjarmerende gamle delen av Visby ligger trygt innenfor den gamle bymuren. Dessverre var været dårlig når vi var der så noen vandring på muren ble det ikke noe av.