Man må i grunnen besøke Lopesan Baobab flere ganger, bare fordi anlegget er så stort at det tar noen dager før en lærer seg å finne fram.
For hotellet, med alle sine bygninger, bassenger og uteområder, er enormt. Og standarden er fortsatt høy, ni år etter åpningen, noe som åpenbart skyldes godt vedlikehold. Her vaskes og stelles det. Heile tida og overalt.
Vi var her i ei av de mest hektiske ukene i året - i påskeferien. Og selv om det var veldig fullt, og tidvis danna seg lange køer for å få varmmat i de to buffetrestaurantene, gled det meste fint. Vi har spist perfekt stekte biffer selv om de lå klare kanskje så mange som 30 i slengen. Mesket oss med blåskjell, paella, pizza, taco, oster, spekepølser og skinke.
Noen småting er det likevel å sette fingeren på:
Den tidligere nevnte varmmaten kan organiseres smartere. Ved stor pågang sperrer køene av folk som venter på mat fra kokkene for dem som vil forsyne seg av ferdig tilberedt varmmat. Det hele ender fort med at alle blir stående i samme lange kø, selv om det ikke er nødvendig.
Og så er det dette med solsenger. Folk neglisjerer fullstendig at det ikke er lov å holde av senger ved å legge ut håndduker, bøker, leiker etc, og selv om det knapt var folk som badet før klokka 10, var det knapt ei ledig solseng å oppdrive etter dette. Enten må forbudet håndheves, altså at man faktisk tar hånddukene slik det står kan skje - eller så kan man feks innføre betaling, noe vi tror er beste løsning. Slik det er nå skaper det irritasjon.
Likevel og uansett: Vi er veldig fornøyd med oppholdet.