En historisk tragedie er måten jeg vil oppsummere dette overnattingsstedet. Hotell vil jeg hvertfall ikke kalle det, selv om overnatting koster mer enn andre flotte 4-stjerners hoteller i nærheten. Rommene er muligens helsefarlige, spesielt hvis du tilbringer mer enn en natt der. Det lukter råte og mugg. Innredningen på rommene er fra senest 1987. På vårt rom satt ikke toalettklosettet ordentlig fast i gulvet. Gulvet på do var gammel linoleum, dusjen var såpass sliten at vi ikke turde å bruke den. Det stod en lenestol på rommet, og på den hadde personalet lagt et håndkle over setet. Vi ønsket ikke lette på håndkleet for å se hvilke grusomheter som skjulte seg der.
Ved ankomst fikk vi rimelig raskt sjekket inn, hvorpå vi 20 minutter ble overrasket av at en renholdsperson låser opp døren og vandrer inn uten å banke på. Hun skulle visst hente sovesofaen som stod på rommet. Vi fikk overbevist henne om at sovesofaen overhodet ikke skulle flyttes mens vi bodde på rommet. 15 minutter senere låses døren opp på nytt uten forvarsel. Denne gang av to andre gjester som visstnok også hadde fått tildelt vårt rom. Det forklarte hvorfor vi kun fikk utdelt ett nøkkelsett. De andre gjestene hadde fått reservesettet. Nye 20 minutter går før hotellverten kommer og beklager seg litt og forsikrer oss om at vi kan bli boende på rommet. Jeg syns synd på de andre gjestene som jeg overhørte hadde blitt lovet å få rom ved siden av sitt vennepar de var på reise med. Istedet fikk de rom på motsatt side av bygget.
Senere ankom vi spisesalen som avtalt klokken 18 og fikk beskjed om at servitøren (entall) var forsinket. Spisesalen var pen nok, bortsett fra at bordet vårt var skittent og fullt av smuler etter frokostgjester. 52 minutter etter vi ankom i spisesalen ble vi servert mat. Helt ok mat, bortsett fra at den ble servert på noe som lignet fryktelig på Ikea brødfjøler. Jeg la også merke til at det i hjørnet av salen stod frokostmat på et bord. Nærmere bestemt glutenfritt brød, havregryn, leverpostei, makrell i tomat og nugatti. Dette var altså klokken 19 om kvelden.
Da vi senere på kvelden la oss, la vi raskt merke til at sengene var tilnærmet uliggelige. Steinhard madrass, for få puter, og de som var hadde lite støtte. Med et lite spedbarn ble natten svært vanskelig, da vi slet med å sove mellom bleiskift-/ammeslagene. Morgenen kom og det var tid for frokost. Utvalget var begredelig og så la piece de résistance: pålegg, brød og havregryn som hadde stått fremme kvelden før under middagen stod der fortsatt!
Det som er tragisk er at bygningene til Langesund Bad er nydelige utenpå, og beliggenheten er idyllisk. Potensialet for et prima spa-hotell, kanskje tilogmed en moderne og luksuriøs variant av det opprinnelige sjøbadet, er 100 % til stede.
Istedet satser eierne altså på å flå gjester som forviller seg dit (over 1700kr for 2 voksne, 1 natt), samtidig som de tilbyr standard som ville vært kritikkverdig for et slitent motell langs E6.
Besøket fant sted august 2021.