Det er en liten parkeringsplass og kort vei fra parkeringsplassen så det er lett tilgjengelig for... les mer
Liten parkeringsplass og god sti bort til denne flotte broen hvor du virkelig kan nyte vannmassene... les mer
På vei over Gaularfjellet bør du ta deg tid til å oppleve denne spesielle attraksjonen. Navnet stammer fra den tiden de øverste gardene ikke klarte å frakte sine døde til kirke på en dag, likkisten ble da oppbevart under e n steinhelle ved fossen.
På vår bobiltur i Sør-Norge gikk turen fra Førde i retning Voss. På vei mot Balestrand passerte vi Likholfossen, en flott tilrettelagt rasteplass med en flott bru over elva, og flere muligheter til å gå tur i området. Flott for både voksne og barn.
Det er godt tilrettelagt for oss turister at vi skal få med oss denne for på vei over Gaularfjellet. Her bør du stoppe og se og høre brusen fra fossen.
Et utrolig vakkert sted, nydelige omgivelser og flott å gå over fossen på broa. Vel verdt et besøk på vei over Gaularfjellet. Dog ganske langt fra Førde, så vet ikke hvorfor det står som severdighet i Førde?
Første gang vi stoppa her var det litt tilfeldig - det var nemleg tid for lunch! Og samtidig gjekk vi sjølvsagt til elva for å sjå - og ja dette er ein flott stad der ein bør ta ein stopp! Elva og fossestryket er ikkje det største du vil sjå på Vestlandet, men du kjem så tett innpå at det likevel er imponerande - spesielt når elva er stor! Brua som er laga over elva er smal, men veldig trygg og godt sikra - så ingen grunn til bekymring. Du må gå over brua!
Merk- denne staden er ikkje i Førde som det står (har sendt inn innspel om å endre det), men omlag 1 times køyretur unna. Langs Gaularfjellvegen, litt før det nye utsiktspunktet (om ein kjem frå Førde)
Vi gikk fossestien, og har gått der fleire ganger. Fin bru, med fin foss og omringet med vakker natur :)