Flott naturopplevelse

Anmeldt 13. juli 2020
Morten A
Kristiansand, Norge
Fantastiske Mjølkevegen

Vi tok sykkelturen på litt kortere tid. Her skal en være sykkelvant for å følge denne ruten... les mer

Anmeldt 20. juli 2021
H2O40
Oslo, Norge

Anmeldt 21. juli 2021 via mobile enheter

Vi tok sykkelturen på litt kortere tid.
Her skal en være sykkelvant for å følge denne ruten.

Buss fra Oslo til Lemonsjøen, en sidevei til Mjølkevegen . Anbefaler denne starten. Veldig godt skiltet hele veien. Kan bruke både el-sykkel og vanlig sykkel.

Dag 1: Lemonsjø - Ruten fjellstue. Starten med flere km nedover i en nydelig eventyrskog. Vi var de eneste syklistene på hele strekningen, herlig.
Flott underlag, bare gode veier uten trafikk. Stopp å bad ved elven eller i enden av innsjøen Slangen , like før oppstigning på 4 km til Ruten.
6.3 mil

Dag 2. Ruten - Bygdin Høifjellshotel.
Fra Innsjøen Slangen starten Jotunheimvegen. Første kilometerne er det en lang stigning som går helt greit. Stigningen er jevn til du når toppen . Ta en rast ved utkikkspunkt for fugler. Det venter noen km til med stigning før du har nesten strake veien til Bygdin.
6 mil med mye stigning og fantastisk landskap med kyr på beite.

Dag 3. Båt til Eidsbugard og 3 km inn til Bygdin Høyfjellshotel. Her hadde vi en hviledag.
Kan droppes og sykle videre til neste stopp.

Dag 4. Bygdin Høyfjellshotell via Tyinkrysset til Hugasyn hyttegrend. Ca 6 mil.
Lett etappe. Syklet litt på E16 før vi tok av på Mjølkevegen igjen. Stoppet ved sjøen, stedet Veniss for bading før siste etappe opp til Hugasyn hyttegrend. Den var tøff, også på grunn av varmen. Denne veien må en ta når en skal sykle over Slettefjellet. Bedre å dele klatringen med sykkel opp i noen etapper.

Hugasyn hyttegrend topp sted. Husk du må handle det du trenger av mat i Tyinkrysset.

Dag 5. Hugasyn hyttegrend - Slettefjellet - Beitostølen . Svært krevende første delen , så var det jevn stigning oppover. Tøffeste delen var nedfarten fordi det var vindstyrke opp mot 17 og det var sidevind. For å ikke bli blåst av gårde måtte vi gå. Ingen fare så lenge det er fint vær.
Denne siste etappen var den tøffeste.

Anbefaler ikke å sykle med sekk. Styreveske og sadelsekk kan være lurt. Eller benytte Jotunheimen travel som har turer med bagasjetransport .

1  Takk, H2O40
Anmeldt 13. juli 2020

Flott sykkelrute langs Vinstre. Dagstur fra parkeringsplass og tilbake. Nydelig utsikt utover vannet og mot ulike fjellformasjoner. Masse koselige støler langs vegen og mye kuer og sauer. Noen biler dann og vann, men det fungerer bra. Kunne selvsagt tenkt oss en bilfri vei, men sånn er det. Fast grusdekke. Mange fine steder å stoppe underveis. Kan også ta noen avstikkere til enkeltstøler, hvis det er interessant.

Dato for opplevelse: juli 2020
Takk, Morten A