Djevelporten

Gikk bare til djevelporten, men det var langt nok!😍 Nok så krevende tur, noen bratte bakker, men... les mer

Anmeldt 27. juni 2021
Kristine W
Trondheim, Norge
Spektakulær utsikt🤩

Delvis krevende tur. Ganske bratt! Ta turen innom Djevelporten! Anbefaler gode sko. Ikke for... les mer

Anmeldt 8. april 2021
nieida83
Sunndalsøra, Norge

Anbefalte opplevelser i og i nærheten av Svolvær
Anmeldt 18. juli 2020 via mobile enheter

Fantastisk tur opp, Djevel porten, utsikt over Svolvær og 10.000 mil i 360 grader - minst. Vi brukte god tid med flere pauser opp til de forskjellige toppene, og da brukte vi 4 timer. Tar kun 15 minutter å gå fra sentrum av byen til starten av fjellturen, så unødvendig å parkere der. La bilen stå i Svolvær. Denne turen glemmer du ikke!

Dato for opplevelse: juli 2020
1  Takk, Discover726743
Anmeldt 27. august 2019

Turen starter nede ved kirkegården under Svolværgeita og tar noen timer opp i bedagelig tempo. Kan også legge inn Frosken og Djevelporten på vei opp for spektakulære natursyn, men utsikten fra toppen av Fløya (590 moh.) er en premie i seg selv. Den mest spektakulære utsikten jeg har bevitnet, og turen er helt klart verdt det.

Veien ned er noe mer krøkkete, da man med slitne og stive ben vil måtte krangle seg gjennom litt busker og trær for å komme ned mot slutten. Men dette er ikke noe overveldeldende. Fantastisk å nyte ettermiddagssolen utover mot Storemolla, Lillemolla, Skrova og Svolvær - og utover mot Vågakallen, fra toppen av det vakre fjellet.

Går man i tillegg fra toppen av Fløya og videre langs ryggen kommer man til slutt over Svolværgeita og får et mektig blikk ned mot både geita og byen.

Dato for opplevelse: juli 2019
2  Takk, jeycup
Anmeldt 13. august 2019 via mobile enheter

Veldig fin tur for de som er vandt til å gå på tur.
Dette er en krevende tur i bratt terreng, så det er nødvendig med gode sko og dertil innstilling. Det begynner bratt og er det et godt stykke opp lia. Når du er 3/4 av turen opp kommer man til Djevelporten. Fint for foto. Utsikten på toppen er nydelig.
Det er mye sand i tørrvær og blir dertil gjørme når det er nedbør.

Dato for opplevelse: august 2019
Takk, aleandrab
Anmeldt 24. september 2018 via mobile enheter

Turen starter krevende og det viste seg å være dumt å gå opp i pøsregn. Det var både glatt og etter hvert veldig gjørmete. Etter en time var vi høyt nok oppe til å få en liten smakebit av den fantastiske utsikten. Nedstigninga var skikkelig morsom. Deilig med gode klær og sko :)

Obs! Vi møtte en del mennesker som hadde gått opp i vanlige sko og vi så et par fall på vei ned. Heldigvis gikk det bra. På appen til turistforeninga var turen merket som lite krevende. Det stemmer nok ikke helt med den opplevelsen mange av de vi møtte hadde.
Vi snudde i tide og gleder oss til å gå opp i litt bedre vær :)

Dato for opplevelse: september 2018
1  Takk, 277monaj
Anmeldt 16. juli 2018 via mobile enheter

Vi gikk til toppen på en dag hvor været ble fantastisk. Turen starter ganske krevende, men ikke uoverkommelig for de fleste. Det er lagt tau og kjetting på de bratteste stedene. Vi brukte en drøy time til eggen, men da tror jeg vi gikk ganske raskt. Anbefaler å følge merkingen da det er den beste veien opp. Fantastisk tur!!!

Dato for opplevelse: juli 2018
1  Takk, Morten W