Min kone og jeg overnattet på Scandic Kirkenes en natt i forbindelse med vår eise med Havila Kystruten fra Kirkenes til Bergen dagen etter.
Vi ankom noe forsinket med fly fra Oslo om kvelden, og vi ble hyggelig tatt imot i resepsjonen. Innsjekkingen tok, naturlig nok, litt tid, siden vi var mange flypassasjerer som skulle innlosjeres.
Vi fikk et greitt rom i 3 etasje, som vendte ut mot gaten. Det var lite trafikk utenfor om natten, og vi sov bra. For vårt reiseformål inneholdt rommet alt vi trengte.
Om morgenen kom vi ned til en fullsatt frokostsal. Frokosten var utmerket og rikholdig, men vi følte lokalet var i minste laget for så mange gjester, og det var litt trangt i området hvor maten var lagt.
Her kunne man kanskje ha organisert køen litt bedre f.eks med skilting som sa hvilken vei man skulle gå, alternativt gitt mulighet for å velge spisetidspunkt.
Det virket som svært mange skulle med Kystruten (vi møtte mange av dem igjen på båten), og med avgang for skipet kl 1230, er det relativt romslig med tid til å spise.
Ved utsjekk ble vi møtt av et svært hyggelig personale i resepsjonen, som forklarte oss veien å gå fra hotellet til skipet, og samtidig tipset oss om å ta en liten avstikker til Seiersmonumentet, som ligger ikke langt fra veien fra hotellet til skipet. Et ekstra lite pluss i det vakre været vi opplevde i Kirkenes den dagen.
Vi kan trygt anbefale hotellet for reisende som skal ha en overnatting i forbindelse med en Kystrute/Hurtigrute reise. Og et ekstra pluss: Flybussen stanser like utenfor hotellet.
Henry J. Grindheim
Asker