Frigjøringsmonumentet eller Russermonumentet er nasjonalt krigsminnesmerke... les mer
Et sterkt minne om hva som foregikk her 1940-1944. Symbolet på en felles kamp. Monumentet sentralt plassert og størrelsen samt statuen viser styrke
En del av den lokale historien. Ligger midt i sentrum. Oppå Andersgrotta som forøvrig er overpriset og i vårt tilfelle heldigvis stengt. 200kr for å gå inn i ett bomberom med guide virker overpriset. Kanskje tar jeg feil.
Russestøtta i Kirkenes, majestetisk står soldaten på støtta, i vind og sol, å minner oss om at vi ikke skal glemme krigen i Sør Varanger
Minnesmerke over fallne russere i krigen, som blir besøkt med kransenedleggelser av norske og russiske delegasjoner.
Fin plass og flott monument. Da vi var der var det nedlagt flere kranser. Så ut som om det var russere som hadde laget dem. Ikke langt fra Andersgrotta. Har kort tid å gå hit fra både sentrum og fra hurtigbåtkaien.
Når du er i Kirkenes, er det verdt å besøke dette monumentet som markerer frigjøringen av Kirkenes i 1944. Det legges ofte ned blomster, både av russere og nordmenn.
Markering for Russiske soldater som det er plast kranser hele året og det blir markert i Mai hvert år