“Veikro fra barndommens tid”
Anmeldelse av Høk Kro

Høk Kro
Vurdert som nr. 41 av 46 Restauranter i Sarpsborg
Anmeldt 25. juli 2020 via mobile enheter

Jakten på gode veikroer i en tid med altfor mye Burger Kings, McDonalds og asiatiske spisesteder fortsatte idag og vi stakk hodet innom Høk Kro to timer før stengetid.

Et litt rotete visuelt inngangsparti og en tre eldre menn som så ut til å tilbringe mye tid på kroa, var det som møtte oss.

Vi fant noen tavler som viste meny og dagens, plukka brett og beveget oss til kassa. Her er det null smil å hente fra personalet, men ordre blir kjapt mottatt.

Jeg bestilte en Hamburger spesial spent på hva spesialen var og min partner bestilte dagens, kjøttkaker med poteter og ertestuing.

Mens vi ventet på at bruka vår skulle pipe overhørte vi et eldre par snakke om at potetene var for dårlig kokt, og at de en annen gang hadde vært for mjuke. Med andre ord var stemninga satt. Interiøret minner meg om veikroer fra 80- og 90-tallet, og det ser heller ikke ut som noe har blitt endret siden da.

Hentet maten etter 5-10 minutter og det så helt OK ut. Hamburger spesial betyr lite krydrede pommes feires med hamburger og en kinakål/paprika/mais-salat med dressing på. Jeg har ærlig talt ikke fått servert hamburgere så lite inspirerende som dette. Kjøttet har OK stekt og hadde litt smak, men det var altså bare hamburgerbrød med et lite salatblad, en agurkskive, en tomatskive og en sylteagurkskive og et lite kjøttstykke på. Lot være å spise meste av burgerbrødet da litt tørr loff uten smør, dressing, majones, noe som helst, ikke smakte.

Min partner hadde derimot gjort et kupp med å bestille dagens. Gode kjøttkaker, god ertestuing med timian i, OK poteter og OK brun saus. I tillegg inkluderte dagens både kaffe og dessert. Tilslørte bondepiker smakte godt denne dagen.

Iløpet av oppholdet vårt hadde flere eldre par dukket opp til lørdagsmiddagen. Ikke så rart. Maten er veldig billig. Selv betalte jeg 208 kr for en halvliter brus, en kopp kaffe, et kakestykke og en hamburgertallerken (dog veldig kjedelig hamburger).

Hadde egentlig tenkt å bruke toalettet men kjente stanken av gammelt urin komme fra toalettet mens vi sto ved kassa og lot det være.

Du drar hit for å få et OK måltid for en rimelig penge før du reiser videre. Ikke for å møte hyggelig personale, smake inspirerende mat eller føle deg ung

Jeg er veldig i tvil om jeg syns de bør få to eller tre på karakter. Det er egentlig bare følelsen etter å ha vært der som gjør at det blir to i stedet for tre. Dressing på burgeren, et smil eller/og et hei når vi skulle bestille eller litt mindre følelse av at vi avbrøt stamgjestenes årsmøte hadde bidratt veldig.

2  Takk, monsebakken

Anmeldt 19. juli 2020

Her er det mange som spiser rimelig og hel grei mat om søndagene. Jeg bestilte dagens 3 retter kr.135,. er rimelig. Blomkålsuppen var fyldig, kremete. Flere store skiver skinkestek med brun saus, grønnsaker og poteter. Tror nok dette hadde vært varmt ganske lenge. Til dessert var det karamellpudding som også var litt slapp og løs i konsistens. Maten serveres med en gang. Det lages nok en del hundre slike menyer på en søndag. Litt kjedelig men du blir mett.

Takk, Tore T
Anmeldt 12. juli 2020 via mobile enheter

Gode, gamle Høk, ja, hva skal man si? Man får vel det man betaler for. Som en annen anmelder skriver her, bør de ansatte sendes på smilekurs, de virker for meg veldig uinspirerte, kundenottakelsen bør i det hele tatt opp fra øst-europeisk nivå. Maten på Høk er rimelig, og det jeg vil karakterisere som "grei nok". Råvarene bærer preg av å komme rett fra fryser'n, og rettene er kjedelig presentert. God softis, gjerne med eplekake, og chipsen er også smakfull. Bra at det fortsatt er liv laga for uavhengige kroer som denne, og jeg vil nok ikke gi opp Høk helt ennå.

1  Takk, andrease642
Anmeldt 9. februar 2020 via mobile enheter

Ikke god mat.
Det kjøttet var seit å hardt, sausen var skilt og dere bryr ikke om maten.
Jeg kommer ikke tilbake til dere noen gang igjen, og dere lager mat til en utdanna kokk som har mer erfaring i mat enn dere.

Dato for besøk: februar 2020
Takk, fredrikb956
Anmeldt 5. november 2019

Her kan du spise en god gammeldags middag. Om søndagene er stedet ganske så fullt med pensjonister. Tre retter Kr. 136,- Maten er god. Blomkålsuppe, Lammestek, Karamelpudding kan stå på menyen som dagens tre retter. Her er det kjøttkaker, brun saus med poteter og ertestuing. Kafeteria der maten leveres over disk med det samme.

Dato for besøk: november 2019
Takk, Tore T

Reisende som så på Høk Kro, så også på

Fredrikstad, Fredrikstad kommune

Sarpsborg, Sarpsborg kommune

Har du vært i Høk Kro? Del dine erfaringer!