Med kun to hotellmuligheter i Sarpsborg: Quality nede ved E6 - som er populært blant barnefamilier og julebordsgjester, og Scandic på torget i sentrum er valget enkelt. Har bodd her ved en rekke anledninger, og synes det er et helt alright hotell. Etter flere dårlige opplevelser på Quality, selv som Platinum i Strawberry, unngår jeg som regel å bo der.
Selve hotellet bærer preg av tidens tann og er "godt brukt". Men de har fått inn nye heiser, og rom og lobby fikk maling og nytt design for noen år siden, altså en lettere oppgradering. Korridorer og baderom er det ikke gjort noe med. Rommene er behagelige og koselige. I motsetning til Quality, som har nedslitte rom fra 90-tallet, med ødelagte furumøbler og ting som "henger på halvt hold", har Scandic nokså freshe møbler og farger på rommene.
Rommene føles kanskje litt mørke og innestengte, og det er ofte trangt mellom seng og vegg, i alle fall på standardrommene. Men det er høyt under taket og ellers god plass på rommet. Har bodd på alle romkategorier - Standard har skrivebord og lenestol. Standard Family har sofa i tillegg. Og Superior har meget god plass, med sofa, sittegruppe, spisebord osv osv. Mange av baderommene er svært trange og slitte. Disse kan med fordel oppgraderes, WC, badekar/dusjkabinett er av gammel årgang. Dette er nok kostnadskrevende oppgraderinger, men før eller siden må det gjøres noe her. En ting jeg har irritert meg over mange år er at dette hotellet har norges verste toalettpapir - som er som sandpapir på den ene siden. Har ikke sett denne typen toalettpapir på noe annet hotell, og jeg har bodd på mange, men det er kanskje på grunn av gamle rør? Uansett, en detalj som ikke betyr noe i det store og hele :)
Opplever dette som et stille og rolig hotell, til tross for at det ligger midt i sentrum. Lobbyen er svært liten, i forhold til andre Scandic, men det er direkte adgang til Egon vegg-i-vegg. Selv holder jeg meg langt unna Egon, men hyggelige cafeer og spisesteder som Søm, Takelund, Stay og Borg Bierstube er kun et steinkast unna. Hotellet ligger i tilknytning til et kjøpesenter - her finner man et utvalg butikker og spisesteder som Meny, Vinmonopolet, Espressohouse, Norli, Narvesen, Subway, Backwerk, Normal og HM.
De ansatte ved hotellet er generelt hyggelige og imøtekommende. Det virker som de trives på jobb :) Dessuten, i motsetning til Quality betjener Scandic rommene hver dag.
Øverst på min ønskeliste er valg for dobbelseng, slik de fleste hotell har i dag. Her er det, etter det jeg har hørt, kun et eneste rom med dobbeltseng. Skulle også ønske de hadde vannkoker med kaffe på rommet. Men de skal ha for at de har en liten stasjon i lobbyen med gratis kaffe og croissanter - det er slike små detaljer gjester setter pris på.
På mitt nylige besøk oppdaget jeg at det var kjøleskap på rommet. Det var en gledelig overraskelse da det tidligere kun var et rom med kjøleskap. Har også hørt fra andre venner som har bodd her nylig at de også hadde kjøleskap - så da har de kanskje installert dette på flere rom?! Det er et stort pluss i min bok - det å bo på hotell skal være behagelig, og et kjøleskap gjør livet mye behageligere :) Også et stort pluss for mange el-uttak rundt seng og skrivebord. Samt lett tilgjengelig HDMI-tilkobling på fjernsynet.
Kommer tilbake.