Her er det vel verdt å stoppe innom for en titt. Du får en grundig innføring i områdets rike... les mer
Ferie i eget land? Hvorfor ikke holde tårnet åpent slik at folk kan få skue ut over landstedet? Bare en plakat som en ikke ser fra hovedinngangen, men må rundt for å se og som ikke sier annen en at det er stengt og datert tilbake til Nov. 2019! Men, den utvendige informasjonen kan ses uavhengig om tårnet er åpent og det var åpent toalett og fine krakker å sitte på. Men, som sagt null informasjon om åpningstider for tårnet.
Dette rustne tårnet skulle aldri vært bygget. Jeg skulle nesten ønske jeg ikke visste hvordan denne politiske prosessen gikk til. Jeg mener bestemt at hensikten var at man skulle ha utsyn over kulturlandskap. I praksis så var vel de omkringliggende helleristninger og fornminner fokus her.
Sånn ble det aldri. Kravet til universell utfoming gjorde at man måtte bygge heis, og den i sin tid måtte glasses inn. De fikk det til på Borgarsyssel i åpen struktur, men ikke her. Derfor måtte man gå ned på høyden, og der ble ikke utsikt til noe som helst. Jeg vet ikke om det er åpent og tilgjengelig stort mer, men det er ikke noe å oppleve heller. Det mest patetiske er alle de selskap som er blitt lurt til å forsøke seg på et serveringstilbud her. Det er steder som dette som gjør at man ikke lyster å fortelle om at man engang har vært politisk aktiv i den lokale prosessen.
Når barndomshjemmet til MGP-vinner 2020, Ulrikke Brandstorp, er et mer attraktivt lokalt turistmål - så sier vel det sitt?
En annerledes rasteplass. God utsikt, utstilling over flere etasjer inne i tårnet. God trim å gå opp alle trappene, men det er heis for de som ønsker det.
Har kjørt forbi mange ganger og undret meg over dette tårnet. Verdt en liten stopp en gang man er forbi. Gratis adgang, fin layout og enkel utstilling, samt flott utsikt. Grei historiefortelling om utviklingen, med vikinghistorien i fokus.
Fin rasteplass med flott monument, men usikker på om det er verdt å bruke så mye penger (for dette må ha kostet mye) på en rasteplass.
Det er femte gangen vi er oppe i Solbergtårnet. Og kun pga barna. De synes det er helt topp! Og vil stadig stoppe for å gå innom.