Vi var 2 familier som hadde med oss 5-åringer. Dinosaur-utstillingen burde vært mer interaktiv, og brukte mest tid på en tenåring som ramset opp fakta om en tyrranosaurus. Flott lokale, men virker som det meste er laget på stramt budsjett, og er litt på «halv tolv».
Planetariumet er NASAs programvare, men de bruker mest tid på stjernebilder, pluss at filmen både lagger og hakker. Kunne vært kjempebra, men ender opp med å være under middels.
Det er synd de ikke har gjort mer for det, for vi skulle gjerne besøkt senteret flere ganger dersom det var bra.
Hei, Silje, og takk for tilbakemeldingen :-)
Smittevern er grunnen til at vi for øyeblikket ikke at kan ha utstillinger som er like interaktive som vi pleier. Vi har fjernet flesteparten av de apparatene/installasjonene hvor det var mye berøring nettopp av den grunn.
Vår vurdering da vi gjenåpnet i sommer var at denne dinosaurutstilingen ville kunne by på en unik opplevelse for barn og unge, samtidig som vi ville klare å ivareta godt smittevern. Vi har stort sett bare fått gode tilbakemeldinger på både dinosaurutstillingen og smittevern til nå. Det virker som de fleste av våre besøkende har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon med mange hensyn som må tas for at vi i det hele tatt skal kunne holde åpent. Hadde det ikke vært for koronaepidemien, er det klart at vi kunne ha valgt flere interaktive elementer, men det lot seg dessverre ikke gjøre på grunn av smittevern.
Dinoforestillingen om fakta og myter, med unntak av eksperimentene, passer kanskje bedre for barn som er bittelitt eldre. Vi håper derimot at 5-åringene deres satt pris på å møte alle dinosaurene som rørte på seg, samt tegnehjørnet til Øisteins blyant, graving etter fossiler i sandkassa ved Pteronodonen, at de fikk lage dino-slim og fullført skattejakten.
I planetariet viser vi for øvrig ikke en "film"; Det er et dataprogram med detaljerte bilder av universet som verten styrer selv (ergo "hakker" det litt når de drar i spaken). For øyeblikket er stjernebilder en sentral del av fortellingen vår (tanken var vel å trekke en parallell til dinosaurene og at de også så det samme som oss på nattehimmelen). Tidligere har vi derimot hatt helt andre tema og innslag, som solen, ulike planeter eller Andromeda-galaksen. Noen liker det bedre, mens andre er lidenskapelig opptatt av stjernebilder, ettersom dette er noe vi og barna kan observere selv med det blotte øyet. Innholdet i planetariereisen blir imidlertid fornyet etter en stund.
Vi håper at verden vil være litt mer tilbake til det normale igjen om ikke så altfor lenge. Da kommer det definitivt flere interaktive installasjoner og utstillinger tilbake til INSPIRIA også.
Velkommen tilbake! :-)
Anbefales IKKE!!! Du går som sild i tønne og nesten ingenting virker. Ett eneste rot og så absolutt ikke verdt pengene!
En hyggelig opplevelse for stor og liten. Flinke ungdommer som sikkert har sommerjobb, informerte som skikkelig proffe. Smittevern godt ivaretatt. Liten kinoforestilling med flere andre opptreden. Ute var det utlån av diverse typer sykler med trygge gaten for barn og sykle i. Stor utstilling med diverse brølelyder og røyk av ulike forhistoriske dyr, med en fin info.
Lite å trangt, kjedelige aktiviteter som barna ikke opplevde nyttig eller motiverende. Stort slitasje å ikke behjelpelig personal. Stasjoner/aktiviteter ble beskrevet dårlig å fungerte ikke.
Skulle være mere fysiske aktiviteter å mindre der det trykkes på en knapp uten å forstå helheten.
Mye morsomme og lærerike aktiviteter for store og små. Vi likte spesielt godt stjernevisningen i planetariet. Veldig god og rimelig mat i kaféen.
Veldig variert og stort senter med mange muligheter og lek og aktiviteter for både store og små. God mat har de, greie priser er det også.