Nydelig utsikt, faktisk tur. Pang start oppover grusvei, så nydelig turterreng i fjellet før en... les mer
Wow! Et nydelig stykke norsk skjønnlitteratur natur. Gikk med hele familien etter mye mas fra El... les mer
Var heldig med været, fantastisk utsikt, går gjerne her igjen. Ta med kaffe og litt mat, gode sko er viktig, hardt i nedoverbakker.
Vi startet turen med å ta taxi til Røte. Grei stigning opp til starten av Dronningstien. Godt merket løype i storslått natur. Turen over selve platået av fjellet er lett kupert og grei å gå. Turen ned trappene mot Lofthus kjennes godt i knær og ben. En tur vi gjerne går igjen. 4-6 timer er turen lagt opp til i vanlig marsjfart.
Denne turen starter med mye bratt stigning. Vi startet på parkeringsplassen på Røte, hvor du går på en grusvei i ca. én time, før du kommer opp til Dronningstien. Turen var spektakulær, med nydelig utsikt, og et flott terreng. Det var mer eller mindre jevn stigning til hele turen, før det bar nedover. Da var det ikke langt til munketrappene. Turen ned fra fjellet var det hardeste partiet, fra 1000 m.o.h. og ned til Lofthus. Jeg anbefaler staver og gode sko, for her var det et bratt og ulendt terreng.
Vi gikk med bæremeis og 2,5 år gammelt barn, sammen med en 9 og 13 åring. Vi brukte totalt sett 9 timer på turen fra Lofthus til parkeringen på Røte.
(Anbefaler denne veien hvis man sliter med knær. Hvis ikke, er andre veien desidert bedre).
Vi benyttet buss til Kinsarvik til startpunkt og retur fra Lofthus. Husk ta med mye vann. Også viktig å beregne god tid på turen ned til Lofthus.
Lang og bratt oppstigning, men utsikt på toppen er fantastisk.
Munketrappene var en skuffelse. Vi hadde forventet trapper som vil minne oss on medievaltid. Syns nyere trapper laget av Sherpaene er adskillig flottere.
Enkelte strekninger var dårlig merket.