Vi bestilte mer eller mindre tilfeldig dette overnattingsstedet i Granvin ifbm. langhelg (Kristi Himmelfart). For et lykketreff! Hotellet består av to gamle hus (som henger sammen) fra fra 16- og 1700-tallet. Trapper og vegger er skakke og skjeve og dønn sjarmerende. Hotellet er møblert i gammel stil med mange morsomme detaljer. Da vi kom (sein ettermiddag) ble vi tilbudt kaffe og nydelig formkake med friske bringebær i den nydelige hagestuen. Rommet vi fikk var særdeles romslig. Veldig komfortabel seng og delikat sengetøy og håndklær. Badet var enkelt, men har ingenting å klage på. Dusjkabinett og ulike badeprodukter for de som måtte ha glemt toalettsaker. Som frysepinn satte jeg stor pris på at det var varmeovn på badet. ;)
Vi bodde der i to netter og spiste en treretters middag begge kveldene. God og vellaget tradisjonsmat (fiskesuppe, oksegryte, reinsdyrgryte, lokale pølser, plommer med krem og tilslørte bondepiker) med mange lokale ingredienser. Dessuten god vin og alt til en veldig sympatisk pris.
Med fare for å bli oppfattet som en som overdriver må jeg bare si at frokosten var i en klasse for seg. Jeg har reist mye, både i jobbsammenheng og og privat. Har blitt grundig lei bugnende frokostbuffeter med halvstekt kjipt brød, eggerøre av pulver og et enormt utvalg som gjør at du aldri klarer å bestemme deg for hva du vil ha.
Her ble det servert nydelig hjemmebakt brød, ekte eggerøre med gressløk, røykelaks, div. tørka skinker, diverse syltetøy, oster, egg, yoghurt, müsli, lokal eplejuice og verdens beste kaffe. Vi koste oss.
Sist, men ikke minst var det en veldig hyggelig eier (navnesøster Eli) som ikke visste hva godt hun kunne gjøre for oss. Tusen takk for det vi fikk med oss hjem- skal ikke si hva det var for å unngå å skape presedens. ;) Det ble satt stor pris på!
Vi kommer tilbake. :)