Terna Brygge ligger vakkert til ute i havgapet på øya Sula. NRK-journalisten, skribenten og matentusiasten Ola Flyum har bygd opp Terna Brygge sammen med et knippe flinke matfolk. I en maritim og smakfullt innredet restaurant serveres lokale fiskeretter, skalldyr og grillmat med snert. Vinutvalget er også upåklagelig. Vi spiste nydelig ovsnbakt kveite fra en lokal fisker. Kveita kom med deilig gulrot- og selleripurè. Måltidet ble rundet av med en drøm av en hjemmebakt ostekake. Det hele ble servert av den blide og hyggelige bryggeverten Ola og sønnen Elias.
Etterpå koste vi oss med noe å drikke i den lune og sjarmerende kroa i etasjen under. Vegg i vegg ligger Ternas konserthall som ofte gjestes av kjente trønderske musikknavn som Terje Tysland og Bjarne Brøndbo.
Senere i den milde augustkvelden tok vi en spasertur gjennom øyas historiske trehusbebyggelse med sine frodige og velstelte hager. Vi svingte innom lokalmuseet og fikk et innblikk i det gamle fiskeværets ramsalte og dramatiske historie. Vi besøkte også en utstilling med arbeidene til en av øyas tilflyttete kunstnere. Turen endte oppe ved fyret like ved havna. Her er det utsikt til tusener av holmer og skjær i den storslåtte skjærgården rundt Sula.
Terna Brygge yrer av liv fra påsketider til september. Hvis du bli bli en dag eller to, kan du overnatte på fyret eller på det flotte havhotellet. Vi mener Terna Brygge er noe av det beste trøndelagskysten har å by på.