Topptur Vi tok den korte bratte stien opp til tårnet. Husk vanntette og ikke glatte sko hvis det... les mer
Ta turen til Fjellsjøkampen i Hurdal. 812 m gjør den til høyeste topp i Akershus. Du følger skilt til Gjøingssetra fra Skrukkliveien. Bompenger kr 50. Parkering ved innerste bom. Det er 2 veier opp, den bratteste 3,2 km, den lengste 5,7 km. Vi tok rundtur via Fjellsjøen, letteste vei opp og den bratte ruta ned. Dette ble en fantastisk fin rund- tur på ca 9,5 km inkludert en avstikker ned til Fjellsjøen. Utsikten fra branntårnet på toppen gir en fantastisk utsikt i alle retninger. På en klar dag ser man Norefjell, oppover mot Skeikampen, Rondane og hele Romerike. Vi hadde en fantastisk flott tur!
Topptur
Vi tok den korte bratte stien opp til tårnet. Husk vanntette og ikke glatte sko hvis det har regnet i det siste. På toppen er det utsiktstårn. Der kan man også sitte og spise litt. Fin tur! Tok ca 1 time opp. Parkering rett i nærheten. Bomavgift.
Nydelig utsikt fra Akershus høyeste topp! En fin runde på enten 4 eller 8 km. Kan gjerne avsluttes med ett bad i nydelige fjellsjøen:-)
Dette ær en meget fin tur syns jeg, man kan gå litt ulike veier jeg bruker ta den kortare o brattere opp o den litt lengre mindre bratte ned. Blir ca 7-8km totalt. Utsikten ær fin oppe i tornet finnes ett kart på vilke topper du kan se i bakgrunnen. Finnes mulighet før o grille. Ikke gå turen vid regn då vissa partier kan bli veldigt glatte. Væl vært ett besøk du trenger ikke være gott trent men det går bratt oppover på sina håll.
Fjellsjøkampen i Hurdal kommune er høyeste topp i Akershus fylke, 812 meter over havet.På toppen av kampen er det bygd et 8 meter høyt utsiktstårn. Fra toppen av det har man fritt utsyn til alle kanter
God tur!
Du finner fjellsjøkampen nord i Akershus i Hurdal kommune - og den rager 812 moh - og er det høyeste punktet i Akershus. Toppen ligger i Fjellsjøkampen naturreservat.
Det finnes fler muligheter til å nå toppen - 2 merkede ruter - en noe brattere enne den andre.
Den bratte turen er 2,3 km lang mens den noe slakere er 5,7 km - begge turene gir deg en flott naturopplevelse og tur Fjellsjøkampen naturreservat,
På toppen er bygget et utkikkstårn - klatrer du opp på toppen herifra er det fritt utsyn i alle himmelretninger. Vest for toppen ligger Fjellsjøen, 516 meter over havet. Og i øst ser du Hurdalsjoen, også kalt Hurdalen perle. Herfra kan en i klarvær se til Gaustadtoppen,Rondane og Jotunheimen.
Kjør til Hurdal og ta inn ved Hurdal kirke og følg Rv180 - du vil derette finne et skilt mot Fjellsjøkampen - følg dette og du vil komme til en bomvei hvor du må betale via SMS - følg skilting til parkeringen og deretter er det bare å ta fatt på toppturen!
God tur!