Interessant utstilling som viser hvordan gruvedriften var i Røros i 300 år . Og en får ett innblikk i det harde livet menneskene som jobbet der og familiene deres.
Et virkelig imponerende museum, flotte modeller og flott satt opp. Begynn nederst og jobb deg oppover. 'eneste utfordrende, særlig sikkert for de som ikke er norske, er at begynnelsen på utstillingene ikke har engelsk tekst i tillegg til norsk. Samt at det som er på norsk, er skrevet på dialekt... Her kan man forbedre noe.
Museet er nesten overveldende og er et must når man besøker Røros. Omgivelsene og utstillingene er imponerende uten at man forenkler det hele med moderne digitale pedagogiske tilnærminger. Her er det modeller, ekte utstillinger og ekte vare hele vegen. Man sitter igjen med dyp ærefrykt for de arbeiderne som bygget opp dette unike samfunnet. Musset formidler deres historie og bragder på en svært god måte. Anbefales!
Interessant nok representasjon av det ufattelige arbeidet som ble gjort i gruvene. Men kjedelig for små barn som ikke helt skjønner modellene osv. Sikkert bedre om man følger en omvisning. Hadde vært fint om butikken solgte bergarter fra Norge i stedet for kun krystaller fra Afrika og Asia når man først besøker et bergverksmuseum.
Smeltehytta var et av våre første stopp når vi kom til Røros og besøket var verdt pengene. Selv om man kunne se at museet hadde vært der en god stund så var det på en måte passende også. Men om det oppdateres så kommer jeg definitivt tilbake
Vi kjøpte billett til museum og fikk gratis tur med guiden i byen. Det er veldig verdt å gjøre dette. Vi gikk i gatene sammen med guiden og han fortalte oss mye interessant om byens historie. Blant annet stakk vi innom i Røros kirke. Etter at vi har gått i gatene, besøkte vi museum. Der kan man se hvordan produksjon av kobber skjedde. Det er utstilt modeller av prosesser.