For historieinteresserte er dette et must. Drakthistorisk utstilling var veldig interessant og god presentert. Skulle ønske en mer utfyllende samisk avdeling, feks med sørsamiske drskttradisjoner gjennom tidene, kulturtradisjoner og språk før og nå.
Historien om Røros er fascinerende og spennende. Vi har reist mye i Norge, men også til kjente og ukjente reisemål i utlandet. I konkurranse med Robin Island utenfor Cape Town i Sør-Afrika, Taj Mahal i India, pyramidene i Giza i Egypt og mange andre steder vi har besøkt ville kankje et besøk til Røros falle gjennom. Men slik var det ikke.
Historien om Røros er spennende, og gruvedriften er jo selvsagt helt sentral i denne historiefortellingen. Rørosmuseet har på mange måter lagt til rette for å formidle historien om gruvesamfunnet, arbeidet i gruvene og dagliglivet i byen. Vi valgte "full pakke". Det inkluderte et besøk på selve museet, en byvandring, besøk i kirken og ikke minst en tur ned i gruvene, der kopperet ble brutt i fordums tid.
Vi startet med Rørosmuseets utstillinger i Smelthytta. Det ga en fin innføring i historien om utvinningen av kobber gjennom flere hundre år. Deretter fikk vi en guidet tur gjennom byen, som fokuserte på livet på Røros. Rundturen ble avsluttet ved den kirken, som er en av Norges største. Til denne kirkene hører det også et vell av interessante historier.
Så gikk turen ned i gruvene.
Utrolige modeller, gir et veldig bra inntrykk av hvordan ting fungerte i gruvene. besøk Olavgsruva først!
Kan anbefales å besøke stedet . Vi ble møtt av en veldig hyggelig ansatt . Han var veldig behjelpelig og kunne det med service . Interessant historie og artig å lese om dette. Bruk god tid her
Synes vandringen var bra. Flink hyggelig guide. Ikke for lang tur, så "barna" (14 og 17)hang med på hele turen.
Et flott og interessant museum med forseggjorte utstillinger og imponerende bevegelige modeller av virksomheten i gruva og smeltehytta. Masse informasjon om utstillingene.
Sett av minst et par timer for å få med noe av detaljene om driften gjennom århundredene.
Etter besøket passer det perfekt med en spasertur på de enorme slagghaugene like ved.