Veldig dyktig og engasjerende guide som avsluttet med en tysk gruvearbeider sang. Vi anbefaler... les mer
Utrolig spennende og lærerik tur ned i Olavsgruva. Guiden Oliver bydde på mye kunnskap, humor og... les mer
Vi bestilte biletter på nett, noe som gikk enkelt for seg. Da vi kom til selve museet var det bare å melde sin ankomst i skranken, dette ved navn, og deretter ble man registrert kommet. Kjøreturen fra Røros sentrum tar ca 15 minutter, og det er en del parkering utenfor museet. En tydelig, kunnskapsrik, blid og flink guide tok oss med på runden ned i gruvene. Mine tips for denne «aktiviteten»: vær godt kledd og ha på gode sko som tåler å bli skitne, ikke dra hit med små barn, ikke dra hit med dårlige ben/knær eller helse generelt da det er bratte trapper og ellers litt ulent terreng. Anbefales for de som er interessert i historie, spesielt mtp Røros, samt stein, berg og gruveindustri.
Guidet gruvetur med Stian Tranung. Utrolig dyktig og engasjert. Humor, kunnskap og en fantastisk fortellerstemme. Spennende og fasinerende plass å besøke. Kan virkelig anbefales.
Fin runde med en flink guide. Ventet tålmodig på at alle var kommet fram før han begynte å snakke. Høy og tydelig stemme. Ga oss mulighet ti å stille spørsmål.
Men for den som er litt dårlig til beins
- husk det er ganske bratte og sleipe partier. Men de fleste plassene var det mulig å holde seg i gelender.
Anbefales.
Utrolig flink, engasjerende og kunnskapsrik guide! Interessant og lærerikt. Guiden avsluttet med en sang på tysk, flott :) Det er bløtt og møkkete, så ikke ha på klær du er redd for!
Turne til Olavsgruvene var for oss den tredje etappen i vår historiske reise om lokalsamfunnet Røros. Vi hadde besøkt smelthytta og fått en guidet tur gjennom byenn.
Nå gikk turen ned i gruvene, til det som tross alt var livsgrunnlaget for hele lokalsamfunnet. Vi fikk en fin innføring, før turen gikk ned i gruvene. På en rekke utvalgte punkter fikk vi et godt innblikk i det tøffe livet det var å være gruvearbeider.
Spennende tur og god guide. Turen var informativ og lærerik. Fikk et kort innblikk i gruvedriftens historie. Synes alle som er i Røros bør ta en tur ned i gruvene.