Flott festningsområde med muligheter for å utforske inne i fjellanlegget og historien rundt festningen. Vår tenåring storkoste seg.
Spennende å besøke dette festningsverket hvor nordmennene motsto tyskerne i 26 dager ved invasjonen i 1940. Det gjøre inntrykk å gå rundt der de levde og kjempet.
Fjellanlegget og skyttergravene er åpne for alle hele døgnet, helt til vegen opp vinterstenges. Museet er åpent på lørdager og søndager på sommeren (2021). Jeg vil derfor anbefale å laste ned eller printe ut festningsløypa for selvguiding før du reiser opp dit på en hverdag. Denne ligger på Forsvarsbyggs nettsider om Hegra festning. (Mobildekningen er nemlig litt variabel.)
Riktig god, hjemmelaget mat. Dyktig kokk, trivelig betjening. God vaffelrøre, vi steker vaflene selv. Trivelige omgivelser og fine muligheter for å gå tur. Trimpoeng!
Her ligger masse historie. Fint å gå i gangene inne og ute på festningen, samt å gå inn i kanonstillingene. Kunne kanskje vært infotavler inne og ute, som fortalte deler av historien, på de forskjellige plassene inne og ute. Absolutt verdt et besøk, ta med tursekken og kaffe, nyt naturen og historien.
For en opplevelse, for et byggverk! Ingeniørkunst på høyt nivå. Store oppholdsrom, kjøkken, bakeri, sykestue og fluktmuligheter i alle retninger. En kan bare tenke seg til hvordan det var å være soldat i festningen. Et must hvis man besøker Stjørdal
Skal man til Stjørdal, er et besøk ved Hegra festning verdt et besøk. Det å vndre inne i labyrintene og kjenne på gufset fra krigsdagene gir rom for ettertanke, Godt bevarte bygninger, anlegg fra krigsdagene og bunkerser med kalde murvegger gjør at en bare kan tenke seg hvordan livet var her inne i festningen. Interessant å se at d. et ble gjort god ingeniør kunst også i "gamle dager". Er du i Stjørdal er et beslk i Hegra festning en "MÅ" ting!