Bildene viser ikke hvor flott denne katedralen er i virkligheten. Hvor enormt høyt taket er - eller utsmykkingene. Vel verdt et besøk - en majestetisk atmposfære.
Et sted man kanskje må se når man første er i Gdansk men dette var mer som en turistkirke ( noe den kanskje er) Veldig kaldt og ikke den opplevelse jeg hadde forventet meg...
Det er orgelet som er «hovedattraksjonen» i katedralen. Vi stoppet for en halv times orgelkonsert på lørdagen og ble imponerte. Ellers anbefales det å ta en spasertur i parken rundt katedralen også, veldig vakkert og vel verdt en liten tur.
En vakker katedral som ligger ved siden av Oliwa parken. Det er mulighet å høre på en 20 min. orgelkonsert som spilles hver time mellom kl. 9:00 til 17:00. Inngang er gratis, men det samles kollekt etter konserten.
Orgelet i Oliwa er fantastisk og konsert her må oppleves. Koster kun 4,5 zt å komme inn og det er flere konserter daglig. Disse er imidlertid svært godt besøkt. Varer ca.30 min.
Nydelig park rundt kirken anlagt av munker.
Dette var en overraskende flott opplevelse. Katedralen var lys, fin og utsmykket som forventet. Det som var topp var gratis presentasjon av orgelet. Utrolig spekter av lyder og nydelig musikk. Du finner tider for konserter på nettet.