Et koselig hotel med rene rom, og hyggelig betjening.
Vi bodde i et delux rom ( 1 dobbeltseng og 1 enkeltseng ). Badet var stort med både dusj og badekar, og inneholdt bla dusj såper og bodylotion.
Vær oppmerksom på litt støy fra gata på kveld/ natt om du velger å ha vinduet oppe. Justerer du varmepumpa ned på nattestid unngår du dette «problemet» og kan sove med lukkede vinduer.
Frokosten inneholdt det meste; ost, kjøttpålegg ( flere typer), kokte egg, eggerøre og stekte pølser den ene dagen, speilegg og bacon dagen etter, røket laks, leverpostei, agurk, tomat og paprika, 4 typer syltetøy, cerealer, skåret frukt, flere typer kaker, croissanter, ferskt brød ( som man skjærer selv ) og toast brød. I tillegg 2 typer juice, vann, te og deilig ferskbrygget kaffe, samt melk. Jeg synes frokosten var verdt å få med seg.
Ellers kan nevnes at det er en gangavstand til bla Wawel - slottet ( ca 10-15 minutters gange ). Ta til høyre og følg den brusteinsbelagte gågata nedover.
Vi hadde også en artig mat opplevelse på en self service ( polsk ) restaurant som heter Polakowski like rundt hjørnet. Ujålete sted, men om du verdsetter ærlig hjemmelaget polsk husmannskost til en billig penge, kan vi anbefale dette stedet. Vi spiste tomat suppe til forrett og snitzel til hovedrett. Begge deler smakte virkelig godt.
Vår erfaring mht bespisning er å styre unna de åpenbare turistfellene. Sjekk heller ut bakgårder, sidegater og smug. La deg ikke lure av at lokalene ser enkle ut og litt tomme. Her får du oftest vel så god mat til en enda billigere penge.
Et pluss ( synes vi ) var at room service ( rengjøring av rommene ) ikke banket på døra før vi forlot hotellet, ca rundt kl 11.
De var også flinke til å etterfylle kaffe, te og vann flasker.
Betjeningen i både resepsjon og spisesal var høflige og behjelpelig .
Vi benyttet oss av hotellets transfer tilbud, og dette fungerte utmerket.
Hotel Jan kan trygt anbefales.
Noe å merke seg: beregn å være på flyplassen ca 2 timer før avreise. Den er ikke i
nærheten like effektiv som Gardemoen.