Dette var bortkastet tid for de som bare er middelmådig interessert. Masse lesing og lite informasjon som fanger interessen. Ikke noe for familien men heller for dedikerte mennesker som har god tid og masse interesse for dette.
Vi hadde forventet å se selve fabrikken der jødene fikk jobbe og kanskje hvordan Schindler behandlet dem og hvordan han faktisk reddet dem. I stedet er det laget en mengde utstillinger med rekvisita fra krigen, mer eller mindre bare en fortsettelse av Auschwitz /Birkenau - tour.
Nå var gruppene med guide fulle når vi kom dit, så vi gikk rundt der på egenhånd. Tuor med guide hadde nok gjort opplevelsen bedre, da alt utenom infoplakatene står på polsk og tysk.
En fabelaktig guide gjorde historien ennå mer interessant. Krakows historie ble gjennomgått på en pedagogisk måte og anbefales for alle!
Jeg og min samboer spaserte inn på museet uten noen formening om hva vi kom til å oppleve.
Ekstremt masse mennesker og klønete å få "samlet info" da det var ekstremt masse historie. Vi havnet bak en guidet gruppe som vi fulgte og bitene ble satt sakte, men sikkert på plass.
Anbefales!
Spander på deg de ekstra kronene en guidet tur koster!
Vi bestilte guidet tur gjennom tripadvisor-appen. Det angret vi ikke på, selv om billettene ble en del dyrere. Vi fikk en flott opplevelse med en kjempeflink og kunnskapsrik guide. I tillegg gikk vi rett forbi den ordinære køen.
Museumet er bra i seg selv, men for virkelig å få fullt utbytte må man ha med guide som forklarer og utdyper. Anbefaler et besøk her. Husk å booke billetter på forhånd, i perioder er det utsolgt flere dager fram i tid.
Schindlers fabrikk er omgjort til ett museum om tyskernes beleiring av Polen, og da spesielt Krakow og den jødiske ghetto.
Alle kjenner vel historien om Schindlers heltemot da han reddet jøder ut av ghettoen ved å gi dem arbeid på metallvarefabrikken sin. Vær tidlig ute for å sikre deg billetter