Imponerende historisk bygg i Budapest. Dette er Europas største og verdens nest største synagoge. Verd et besøk når man er i Budapest.
Flott bygning og visstnok den nest største synagogen i verden. Dessverre stengt 18 og 19 sept pga jødiske høytider. Vakkert eksteriør
Ungarn hadde før 2. verdenskrig er svært stor jødisk befolkning, men storparten døde i tyske konsentrasjonsleirer. Hovedsynagogen i Budapest er den største i hele Europa. I tillegg til det flotte eksteriøret og interiøret er det også er museum og en sentral markering av svenske Raoul Wallenberg, som reddet mange ungarske jøder.
Et veldig fint bygg. Vi var ikke inne i synagogen, men det er mulig å få kjøpt inngangsbilletter. Anbefaler også å gå en tur i det jødiske kvartalet - her finner du mange spennende butikker, kafeer og restauranter.
Litt dyrt å komme inn (4000 HUF), men da var guiding inkludert. Anbefaler å få med det. Et fantastisk sted og bygg.
Begynte med sikkerhetskontroll, som var like oppfattende som på flyplassen. Det er bra.
Mange navn på Jøder som ble frarøvet livet i 1944-1945 i Budapest.
Man kjente både på "nerve" og stillheten i Synagogen.
Vi hørte på en Jøde, som informerte oss på engelsk om synagogens historie etc.
Veldig inntresant dag, om Synagogens skikk og bruk.