Er du i Budapest, så ta deg en tur opp på høyden her. Fantastisk utsikt over byen og Donau. Må oppleves!
Man kan gå opp til toppen, men det er bratt. Vi brukte «Hop on-hop off» buss opp. Dette kalles også Citadellet. I mer moderne tid, brukte den tyske okkupasjonsmakten Citadellet som hovedkvarter. Under den russiske okkupasjonen ble borgen brukt av russiske styrker. Enorme statuer på toppen og ikke minst en fantastisk utsikt utover byen!
Utsikten alene er verdt hele turen opp hit. Ta gjerne buss opp, for det er kraftig stigning. Veien ned kan du gjerne ta til fots via turveier og trapper.
Dersom du ønsker en god trim-tur for en super utsikt, skal du ta turen opp til Gellert Hill and Statue.
Vi tok sightseeingbussen opp dit, hoppet av siden hadde et lengre fast stopp der. Vi gikk ned igjen på stier og trapper rett ned til Gellert hotellet hvor vi bodde. Flott utsikt. Salgsboder med forskjellige turisttilbud, mat og souvenirer.
Utrolig fin spasertur enten fra Elisabeth broen eller fra Hotel Gellert. Ta med tilstrekkelig drikke på en varm dag.