Fra høyden i bydelen Buda, får man en fabelaktig utsikt over Donau og de to bydeler som utgjør Budapest. Imponerende vannvei. Europas nest lengste etter Volga.
Hadde gledet oss til en koselig båttur. Ble en kjedelig tur da vi ikke så noe gjennom vinduene og det var for kaldt ute. Elven som sådan er jo imponerende.
Vi kjøpte todagers billett på hop on/hop off bussene, og det inkluderte et 2 timers båtcruise på elven. Vi kjørte med Silverline Cruises, og det var en fin opplevelse å se byen fra elva. Båten var liten og koselig, og vi hadde en informativ guide ombord som viste oss de mest berømte severdighetene, og litt til.
Anbefales.
Tog en båttur fra kai 5 til Szentendre by. Båten brukte ca 1,5 timer dit og ved ankomst hadde man ca 5 timer til disposisjon før retur. Mye fint å se på turen langs Donaus bredder. Båten har sitteplasser både opp og nede, wc samt en liten kiosk.
I Szentendre kan man oppleve både marsipanmuseet og helårsåpen julebutikk. Prisen på turen er overkommelig og vel verd hver en krone.
Flott tur. Mat ok men litt stressende betjening. Fin utsikt over bysentrum på begge sider av elven. 2 timer var egentlig nok.
Var ombord European båten. Flott båt med rene toaletter. Turen var lite informativ. Høytaler var plassert ute og ingen informasjon inne. Vi var så uheldig med været, regn og kraftig vind, så vi måtte oppholde oss inne og høre på dårlige musikanter. Det var drikke press og lite hyggelig betjening.