Det er en blanding av båter og restauranter. Litt rotete. Mye byggevirksomhet med nytt museum.
Skal du gå en tur anbefaler jeg heller smågater i sentrum for å se Skagen/hager/inspirasjon.
Havneområdet er travelt og hyggelig. På den ene siden er det en rekke fiskerestauranter, hvor man kan sitte ute og kose seg med god fiskemat og se på alle som vandrer langs vannkanten..
Fasinerende båter og fiskeindustri, og sammen med dette kan vi finne herlige spisesteder med masse sol hvis den er der. Når du først er i området avslutter du med noe å spise.
Her er det folksomt om sommeren. Mange koselige spisesteder langs havnen. Queen Elisabeth lå inne da vi var der
Man kan ikke besøke Skagen uten å ta seg god tid til en tur i havnen. Den fineste delen, synes vi, er der de lokale fiskebåtene ligger; noe utenfor gjestehavnen - "ved skipsverftet".
Ut på tur med Skagens eldste fiskekutter som ble bygget i 1924. Her får man oppleve Skagen og Grenen fra sjøsiden. En fin tur som kun kan oppleves i sommerhalvåret. Kutteren skulle ha vært hugget opp i 1990 men Skagen By og Egnsmuseum har restaurert det gamle skip.