Jeg har over en periode på 5 måneder vært i Nepal. Jobbet på et barnehjem før jeg den siste tiden hadde besøk av venner. Tidligere på mine opphold i Kathmandu har jeg bodd på ulike hotell i byen. Når vi skulle velge hotell denne gangen så var standard kombinert med pris utgangspunktet.
Vi kunne ikke hatt det bedre. De ansatte var tydelig på at vi skulle føle oss som hjemme og de var tilgjengelig uansett om det var noe vi lurte på,hadde behov for, eller for å ta av en prat om livet i Nepal. De ønsket at dette skulle oppleves som vårt andre hjem. Som en del av en tilrettelagt reise fikk vi opplevelser i Chitwan nasjonalpark, Buddhas fødested i Lumbini og Pokhara en nydelig by, som er utgangspunkt for flere fine korte og lange fotturer og med vakker utsikt mot Anna Purna området. Vi opplevde at alt ble tilrettelagt for en best mulig opplevelse og med et ønske om at vi skulle ha det fint hele tiden.
Konklusjonen er at Alpine Club ikke bare sørger for gode turer knyttet til Himalaya men de er også er veldig lydhør dersom du har egne ønsker. De følger opp med gode engelsktalende guider, overraskende gode overnattinstilbud underveis, og ikke minst mye varme og omsorg på hotellet Alpine hotell and apartments.
Den største utfrodringen når du kommer til Nepal første gangen kan være å tilpasse aktivitetsnivået. Pass på å ikke legge for stramt program, slik at du har overskudd til å ha glede over opplevelsene som kommer til deg!