Mange vakre byggverk frå keisartida på 1800-talet. Men minnene frå krigen er der framleis, då ca. 70% av området vart øydelagt. Mykje er restaurert, og mykje står att.
Dette stedet er selvsagt et must for alle turister i Hue, og det vel verdt turen hit. Vi hadde en dagsturguide som tok oss med hit og til to av keisernes gravsteder.
Dette er vel hovedattraksjonen og er must i Hue. Et imponerende område. Flotte ruiner og bygninger. Rolig og fint. Vi gikk uten guide. Det er litt dårlig med enkel bakgrunnsinfo, mye detaljer når det først står noe på engelsk. De burde hatt audioguide.
Sykkeltaxi utenfor citadellen først i en time. Ambefales, hvis man tør!!
Tredje gangen jeg er i Hue, og med nytt reisefølge hver gang er dette tredje turen til Det keiserlige citadell. Ble mer imponert første gang i 2004. En del av de nye restaureringen gjør det mindre imponerende, samt at det er bygd en tennisbanen der inne som absolutt ødelegger noe av inntrykket. Få med dere filmen som spilles med info om hvordan ting var, gir dere ett lite inntrykk før dere tusler rundt og ser på ruinene. Hagen der inne hvor prinsen studerte er helt fantastisk.
Ikke det mest spennende du vil gjøre i VN, men man burde ta turen om man er i Hue.
Citadellet er stort. Beregne godt med tid dersom man vil ha med alle detaljer. Vi kjøpte en pakke med flere attraksjoner i billettluken. Det viste seg å være en tabbe, da de andre attraksjonene lå 15 km unna.
Dette er virkelig noe jeg anbefaler. Veldig spennende, vakre bygninger og mye historie. Viktig å gå rundt inne hele så man får med seg alt!! DEt er litt og bare gå rett gjennom.