位於中環伊利近街嘅ACQUASALA意大利餐廳,未食之前已經聽講係一間好有水準嘅地方,每道菜都係匠心獨運,今日收工經過見到環境唔錯,就入黎試試。
首先Starter方面,我地叫左佢地推介嘅Burrata~呢款沙律加咗Basil Caviar,再配埋Mixed greens,mozzarella同埋Cherry Tomatoes,每一口都為味蕾帶嚟新鮮感,個Burrata既醇厚同蕃茄既酸甜好開胃,開胃菜黎講算係幾出色~
Main方面,我哋order咗呢度必食嘅ROAST BEEF TOPPED JAPANESE RICE,原本望落已經好吸引既roast beef,加上佢地獨特既Apple Ginger 'ACQUASALSA' Sauce黎調味之後,配埋Cured Yolk,十分出色~!! Roast Beef同埋日本米飯嘅細緻口感結合得剛好,而個蘋果薑醬更喺裡面點綴咗一絲絲甜香,加上Cured Yolk嘅鹹香,讓人一試難忘!
最後,食意大利菜又點少得叫返個Ravioli黎試下呢~ HERB RAVIOLI就更加令人驚艷。30-MONTH-AGED PARMESAN FONDUE的鹹香,加上香草的清新,配上Ravioli的滑嫩口感,係我食過最好食既Ravioli ~
Eier eller administrerer du dette stedet? Gjør krav på oppføringen din gratis for å svare på anmeldelser, oppdatere profilen din og mye mer.