Åpen i dag: 09:00 - 17:00
Det er ingen turer eller aktiviteter tilgjengelig for bestilling på internett for datoen du valgte. Velg en annen dato.

Ulike måter å oppleve Palace of Parliament på
3 607
2 867
1 157
3 607
2 867
1 157
Anmeldt 12. september 2022

Parlament bygget til Romania sine folke valgte er enormt stor.

En gang i tiden den nest største bygningen i verden etter Pentagon.

Bestilt av diktator og landets leder Nicolae Ceausescu. Ble bygget fra 1984 til 89 da han ble henrettet.

Byggearbeid der når jeg var det så slapp ikke inn for portene. Tror det er mulig med en avtale på forhånd uten at jeg brukte tid på å finne ut av det.

For å få plass til palasset rev man 27 kirker. 9000 hus. Sportsarenaer. osv osv osv.

Man brukte kun materialer fra romenske skoger og man ødela mange av dem for å få nok til å bygge huset.

20000 arbeidere var i sving for å komme i mål med bygget.

30-40000 måtte flytte for at alt skulle fikses.

700 arkitekter var med i å tegne verket.

Det er 270 meter langt og 245 meter bredt.

Ett eksempel på voldsom pengebruk som var 30 prosent av nasjonal budsjettet er at den største lysekrona ar 1000 lys.

Da skal vi se om jeg kan finne ett brukbart bilde fra torget nedenfor.

Dato for opplevelse: august 2022
Takk, Baross
Anmeldt 30. september 2019

Dette bygget ble til av Chauchescu som styrte landet med jernhånd og ble til slutt tatt av dage av sine egne. Det er sagt et det kostet ca 3,5 milliard kroner å bygge det. Det inneholder over 1.000 rom og har alt en kan tenke seg av innhold. Alt fra kino til teater og ballsaler og store aulaer for å ta i mot utenlandske overhoder. En går rystende ut der i fra etter å ha sett deler av galskapen.

Dato for opplevelse: september 2019
1  Takk, Leif Inge J
Anmeldt 11. juli 2019 via mobile enheter

Etter at diktator Nicolae Ceausescu hadde vært på besøk hos kollegaen sin i Nord-Korea, begynte han dette galmannsverket. Verdens nest største kontorbyggning etter det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon.

Persondyrkingen av Ceausescu var sprø. Kommunistisk diktatur i rammene av nasjonal sjåvinisme. Palasset og kostnadene ved å bygge dette, økte utbyttingen og undertrykkelsen av folket, og bidro til hans fall i 1989.

Da jeg besøkte palasset for 25 år siden, i 1994, var det fortsatt en stor og velstelt hage foran bygget. Nå er det motorvei og asfalt. I dag er det parlamentet som bruker bygget.

Dato for opplevelse: juli 2019
Takk, 338clausr
Anmeldt 24. juli 2018 via mobile enheter

Dette bygget er rett og slett imponerende. At noen kan bruke så mye ressurser - økonomisk og rent praktisk er fascinerende.

Dato for opplevelse: juni 2018
Takk, liner111
Anmeldt 15. juni 2018

Hadde lyst å se litt av skandale-palasset til diktatoren og da var besøk til Museum for Contemporary art et godt valg, inklusive kafe terrassen i 4. etg hvor utsikten er superb til resten av palasset (Senatet) og også til en ny kjempestor ortodox katedral under oppføring. Fra Gamlebyen tar du taxi dit for under 2 Euro ! Spasertur tilbake !

Dato for opplevelse: juni 2018
Takk, Tom Even J