Vi dro ned på Kuta Beach som ligger rett over gaten for Hard Rock Hotellet som vi lå på for å se solnedgangen. Fantastisk. Det som var negativt var at det var masse plast avfall som lå på stranda. Det hadde drevet inn fra havet.
Flott strand som er meget populær for surfing. Det er en mur langs stranden med mange innganger fra veien til stranda. Når du kommer på innsiden blir du med en gang tilbudt å leie solsenger. De leies ut stort sett langs hele stranden men store variasjoner i pris, anbefaler å forsøke å prute da det å leve av turisme er kultivert over lang tid. Når du får tildelt din ledige solseng under parasoll kommer neste bølge: du blir tilbudt surfekurs, massasje, leskedrikk, is, saronger mm. Uansett så lenge du klarer å avvise det du ikke vil ha er stranden og havet praktfullt.
Passe store bølger og vannet er behagelig i temperatur. Grumsete vann pga bølgene. Mange søker også til stranden på kvelden, for å kjøpe en øl av en av de lokale selgerene langs stranden og da for å se solen gå ned i havet.
Fin lang strand, mye surfere og turister. Enormt mye mas fra lokale selgere og utleiere. Iløpet av et par timer på stranden ble vi tilbytt følgende flere ganger: surfebrett, øl, is, pil og buer, armband, hatter, massasje, fletting av hår med mer. Stranden er flott for surfing, men for masete dersom man er ute etter avslapning.
Vi besøkte stranda et par ganger. En ufattelig trafikk i gatene. Masse strandselgere. Gøy for de som surfet, ikke så gøy å bade, strømmer i vannet. Bor du ikke midt i smørøyet, ved strandpromenaden og områdene rundt er det fryktelig tidstyv å komme seg dit da gatene et smale og trafikken vanvittig.
Rolig og lite folk. Sandstrand som er finkornet og reint både på stranda og i vannet.
Ypperlig for en stille stund i sola med en god bok eller en forfriskende svømmetur.
Kuta beach er ofte veldig masete med selgere og innkastere til strandbarene. Det er ei fin strand, men noe grovkornet sand. Kraftige bølger gjør at den egner seg for surfing men lite for svømming. Mange restauranter og barer langs gata innafor stranda, men disse er ofte overprisa. Gå gata innafor og du finner veldig rimelig mat og drikke.