Marrakesh (Medína/souk, Fjellvandring Imlil/Atlasfjellene, ørken tur Agafay)

Super dialog og forslag til aktiviteter i forkant av turen. Veldig proffe og hyggelige guider i... les mer

Anmeldt 27. januar 2024
May Helen M
Svært interessant tur. Anbefales

Vel arrangert og gjennomført tur de 3 dagene vi var på reise. Utmerket sjåfør og utmerket guide... les mer

Anmeldt 5. desember 2023
Stein E
Fredrikstad, Norge

Anbefalte opplevelser i og i nærheten av Zagora
Anmeldt 15. oktober 2018 via mobile enheter

Gruppe på 4 voksne og 3 unge i alderen 17-24 ønsket flest mulig opplevelser, kombinert med tid til surfing i Essaouir i løpet av en uke. Vi bestilte riad i Marrakech og tur/retur flyvning selv, men valgte å trekke inn Zbar underveis i planleggingen, - og det angrer vi ikke på! Vi fikk en super guide gjennom medinaen i Marrakech. Etter dialog med Magnhild besluttet vi å fly mellom Marrakech og Zagora, for å komme raskere ut i ørkenen, samt avlaste noe på total kjøretid. Vi tilbrakte kun en natt i Erg Chegaga og angrer på at vi ikke tok to. For en opplevelse!! Litt lang, men spennende kjøretur innom keramikklandsby og lunsj i M'hamid, hvor det også ble kjøpt inn ørkensjal, før vi var fremme i leiren. Sjalene viste seg å ikke være en turistjippo, men en dyd av nødvendighet! Nydelig dromedartur, sandboarding, deilig tajin, folkloremusikk, vakker solned- og -oppgang, telt og en leir som tatt rett ut av 1001 natt, gode sanitærforhold og superhyggelige verter. Rett og slett et eventyr! 1 1/2 dags kjøring over Atlasfjellene, gjennom vakre daler og skiftende landskap ble en god opplevelse, takket være våre supre guider og nydelig overnattingssted underveis. Flott også å kjøpe tepper oppe i fjellene istedenfor inne i soukene👍. Deilig å avslutte uken med 3 dager i vakre Essaouira til slutt; sol, bad og surf, selv om det var vemodig å ta farvel med sjåførene/guidene. Nok en fin guide transporterte oss tilbake til Marrakech for hjemreise. Vi er superfornøyd med dialogen, opplegget og leveransen fra Zbar👍.

Dato for opplevelse: oktober 2018
Takk, Merethe H
Anmeldt 24. juni 2018

Vi er to gode venner på 19 og 20 år som bestilte tur med Zbartravel rundt i Marokko, blant annet en fjelltur i Atlasfjellene. Etter en dag i Marrakech dro vi til fjellbyen Aremd hvor vi startet en 4 dagers tur til Toubkal med guide Hamid og kokk/muldyrfører Hassan. De var begge utrolig hjelpsomme, trivelige og dyktige, og gjorde turen til noe helt uforglemmelig.

Hamid var veldig god i engelsk, og svarte på alle spørsmål vi hadde om livet og naturen i Atlasfjellene. Vi fikk god støtte ved vanskelige deler av stigningen, og muligheten til å velge litt selv hvordan vi ville strukturere turen etter evne og preferanse. Vi bestemte oss blant annet for å gå opp og se soloppgangen fra fjelltoppen, noe jeg absolutt vil anbefale! I tillegg var vi så heldige å få være med på feiringen av Eid ved slutten av Ramadan i Aremd, hvor vi fikk oppleve gleden og godheten i menneskene der.

Thank you so much Hamid, Hassan and the Atlas mountains! Hope to see you again soon, yalla!

Dato for opplevelse: juni 2018
Takk, lenepallesen
Anmeldt 21. april 2018

Vi er fire norske damer, Ingrid, Lisbet, Anne og Liv (68 til 72 år) som bestilte vandring med ZbarTravel i området ved Jbel Aït M’goun (4071 moh) i Dades Valley, og "Rosenes dal". Fire dager med utfordrende vandring oppe i fjellet og nede i dalene, over smale broer og i elver, alltid godt passet på av vår guide Mustapha og hans hjelper Joseph. Veldig varierte turer og vakker natur, nydelig mat servert underveis ved elvebredden, all bagasje og det andre utstyret fraktet på de to muldyrene ved far og sønn.
Store kontraster underveis, ingen andre turister, men mange møter med lokalbefolkningen i arbeid, klesvask i elven, sanking av urter, nysgjerrige barn. Vi overnattet i "gjestehus" tilknyttet lokale folk i små landsbyer, enkelt og greit, alltid gode middager. Og stadig ble vi servert myntete og vartet opp, ganske deilig og uvant for fire enslige damer!
Vi må spesielt fremheve vår guide Mustapha som har en stor del av æren for at turen ble så minneverdig: Kunnskapsrik, omsorgsfull, oppmerksom, respektfull og ikke minst glad og med en herlig humor som matchet oss damene! Vår varmeste anbefaling av både ZbarTravel og Mustapha og hans gode hjelpere!

Dato for opplevelse: april 2018
Takk, Liv R
Anmeldt 1. mars 2018 via mobile enheter

Vi var tre stykker som bestilte en guidet tur med Zbartravel for å se Erg chegaga. Vi reiste med en sjåfør og en guide. De hentet oss right on time på hotellet. Og fra der var turen bare helt topp. Guiden vår Mustapha, snakket godt engelsk og ga oss veldig mye nyttig informasjon om alle severdigheter vi kjørte forbi. Vi hadde det ekstremt morsomt på turen, og kunne ikke fått mer informasjon om diverse ting vi så på veien. Sjåføren kjørte gjerne en omvei hvis det var noe vi ville se. De var også veldig hjelpsomme hvis det var noe vi lurte på. Vi alle vil anbefale å reise med dette selskapet for en trygg og fin reise gjennom Maroccos rike kultur. Noen dager etter turen til erg chegaga så ville vi ta turen til essaouira. Vi bestemte oss for å bruke den samme guiden her også, da vi var såpass fornøyd. Og på denne turen var alt også helt topp.
A really good company and the nicest guide!

Dato for opplevelse: februar 2018
Takk, markusp890
Anmeldt 30. november 2017 via mobile enheter

Vi var fire venninner som hadde en fantastisk 3 dagers tur i Atlasfjellene. Turen startet i Imlil, og vi hadde to overnattinger på veien før vi nådde målet: Jbel Toubkal. Hamid, guiden vår, var rolig, erfaren og profesjonell, og ga oss en tur vi aldri glemmer. Takk til Zbartravel som organiserte det hele fra start til slutt, knirkefritt!

Dato for opplevelse: november 2017
Takk, odabe