Superfin camping. + for renhold, oppvaskstasjon, alltid varmt vatten og alltid såpe og papir på... les mer
Hvis du er interessert i historie og arkitektur, bør du definitivt besøke festningen. Denne... les mer
Synd vi var utenfor sesong. Et fantastisk sted med mye historie. Egnet for både opplevelser og som sted for en søndagstur.
Fredriksten er Haldens skyline. Romslig parkeringsplass. Gratis adgang. Flott utsikt. Flere spisesteder. Verdt et besøk
Reiste litt uforberedt til Halden og tenkte vi skulle stoppe på festningen. Det er den tredje i sommer og mente vi hadde en viss peiling på hva vi skulle se. Festningen troner over Halden med forsvarsverk så omfangsrike at jeg ble "månebedotten" igjen 😂 dvs målløs og gapende munn 😂 fantastisk anlegg som er åpent stort sett over alt. Bra med skilting omkring forklarte litt hva de enkelte bygninger og konstruksjoner var til. Lærte mye Norges-historie, glemt fra skoletiden på nytt.
Tar turen igjen til neste år, da litt bedre forberedt og med bedre reisetid - for et flott sted.
Et must når man er i Halden. Gode parkeringsmuligheter. God turistinformasjon med mulighet for å kjøpe souvenirer. Museet ligger inne på festningsområdet. Toaletter tilgjengelig. Utfordrende for Rullestolbrukere.
Festningen ser imponerende ut nede fra byen. Vel oppe er det et fint parkanlegg på baksiden, og spennende å gå rundt inne- og oppe på festningen. Mye historisk sus over det hele. God utsikt er det naturligvis over store områder rund festningen. Et fint stykke Norge rundt der, og Halden er en hyggelig by.
Dette er en attraksjon å få med seg i Halden. Fin spasertur fra sentrum eller ta bilen opp. Plaketter på flere språk gir god informasjon. Flott utsikt over Halden. Flere spisesteder. Stolpejakt er også en mulighet.