Over meg har andre gjester det hyggelig mens de drar stoler langs gulvet, ler og prater høyt. De koser seg. Det gjør man jo på ferie. Burde kanskje droppet søvn og dratt stoler langs gulvet, pratet høyt og ledd...I skrivende stund er klokken godt over midnatt. Faktisk litt over ett. Rommet til kr 2.750 pr natt ser ut som et motellrom langs en shabby amerikansk landevei med en TV arvet fra en hotellkjede som for lengst har innsett at 24 tommer tilhører en glemt tidsalder. Jeg prøver å se litt ut vinduet for å nyte «utsikten mot elven». Jeg hører den bruse og kan skimte skummet fra bølgetoppene. Ellers ser jeg bare gress. Og en vei. En slags promenade. Det er kanskje litt for mørkt til å se så mye annet egentlig, men det var ikke stort mer å se i dagslys heller. Lyset på verandaen lyser i hvert fall opp terrassen godt om ikke annet og der er det hvert fall et askebeger om ikke annet. Dumt at jeg ikke røyker. Da hadde jeg i alle fall kunnet glede meg over det. Jeg prøver å finne en bryter til å skru av utelyset, så det ikke skinner så grådig inn på rommet. Ikke lett. Det ser faktisk litt umulig ut. Bryteren eksisterer ikke. Nei vel.... Mon tro om de lystette gardinene kan skape et godt nattemørke på min «utsiktssuite»? nei.. det lar seg ikke gjøre det heller. Jaja.
Over meg har andre gjester det hyggelig mens de drar stoler langs gulvet, ler og prater høyt. De koser seg. Det gjør man jo på ferie. Burde kanskje droppet søvn og dratt stoler langs gulvet, pratet høyt og ledd jeg også? Nei, madammen var ikke giret på det. Det er vel for moderne for et så gammelt hotell å ha trinnlydsplater og isolasjon?
Jeg lukker vinduene, i hvert fall. Så dempes støyen litt.
Så da ligger jeg her. Svetter i skinnet fra utelyset mens jeg lytter til nabogjestenes lystige aften i en «suite» til kr 2.750. Søvløs, svett og skrivende.
Håper frokosten blir god i morgen. Mer
Vis mindre