Se gjennom høydepunkter
Via Ferrata

Vi var 6 damer som gikk Via Ferrata i Loen, helgen 21.september, en fantastisk opplevelse tross... les mer

Anmeldt 2 uker siden
Monica71Sch
Askim, Norge
via mobile enheter
Vie Ferrata Loen!

Tusen takk for en fantastisk tur i går, med så flinke og flotte guider, Leah og Arne! De var... les mer

Anmeldt 3. juni 2024
Susann Kristin B
via mobile enheter
Les alle 123 anmeldelsene

Anmeldt 13. august 2020 via mobile enheter

En veldig fin opplevelse. Fikk utfordret høydeskrekken på denne turen, men gikk bedre en forventet!
Ha med masse vann, vi var 2 stk og drakk 4 L. Vi gikk den dagen det var 26 grader og sol så gikk fint å gå i t skjorte og shorts. Flinke guider som fortalte litt lokale historie. De forsvant litt etter henge bruen, men dette hadde vi fått beskjed om på forhånd så det gikk helt fint. Vi hadde ingen klatre erfaring, men det gikk fint. Var tungt og krevende, men en stor mestringsfølelse på toppen. Vi leide sko, det anbefales.

Dato for opplevelse: august 2020
1  Takk, MarenOsterhus
Anmeldt 30. juli 2020 via mobile enheter

Via Ferrataen i seg selv er en fantastisk tur, men med mye folk blir det dessverre mye venting. Likevel vil vi gi full pott til aktiviteten, men med trekk for guiding. Vi var sånn passe fornøyde med guidene. En av våre guider var veldig god og hjelpsom, men en annen framsto arrogant, svarte frekt på spørsmål og var stort sett uinteressert i hvordan de fleste deltakerne klarte seg. Mest sjokkerende var det at alle guidene så ut til å avslutte sitt ansvar etter hengebrua. Vi så dem knapt etter det, de satt bare samla og skravla på en haug høyere oppe. Ingen informasjon om rutevalg videre, og aller verst: Ingen guider som veileda og passa på ved wirebrua. Av sikkerhetshensyn burde det alltid stå en guide der. Det samme gjelder høyere oppe, der man kunne gå bort til Tors Hammer. Ingen guide som passa på hvem som gikk hit eller dit. Virker som om sikkerhet ikke var noe tema for guidene lenger etter hengebrua.

Dato for opplevelse: juli 2020
Takk, Geopb342
Anmeldt 21. juli 2020 via mobile enheter

Bedre organisering av guider slik at du slipper å vente i totalt 6 timer på en tur som er beregnet å ta 5-6 timer inkludert lunsj pause (guidene sa mer 3-4 timer og vi hadde ikke lunsjpause, da det stadig var venting.) Slutt tiden på strava var :bevegelses tid 1 t og 42 min. Og venting i 6 timer.

Vi startet klokka 11 og var ikke på toppen før over klokka 18. De som startet klokka 15 i bunnen tok oss igjen. Her burde guidene ta et overblikk over hvilke gjester som går raskere enn de andre slik at man unngår slik venting. Frustrerende at holdningen til guidene er at, jaja det blir venting sånn er det. Var flere partier man kunne latt andre passere. Dette burde de tatt ansvar for. De viste oss bruk av løyper, sikkerhet og hjalp ned de som trengte hjelp. Men ikke noe guiding eller at de forteller noe om området.

Vi fikk heller ikke mulighet til å gå et av de siste hindrene. En vaier mellom fjellene. Fordi vi hadde brukt så lang tid at ziplinen vi skulle ta stengte. Vi rakk akkurat ziplinen men ikke vaier.

Selve via ferrata turen er kjempe fin. Hvis man har kompetanse er det en nydelig tur å leie utstyr og gå selv. Da unngår du kanskje kø. Eller vær i første gruppe.

Det er noen deler som kan være litt krevende. Et parti sto det guider for å hjelpe gjester opp. Den dagen vi gikk var det også noen som måtte bli firt ned/klatre ned fordi det ble for krevende. Lurt å ha i bakhodet at dette er en krevende tur.

Lurt å ta med egne tynne hansker til klatring og gode sko med godt feste. Vannflasker må være inne i sekken når du klatrer slik at de ikke faller ut.

Dato for opplevelse: juli 2020
Takk, siljemarieeskeda2020
Anmeldt 23. juni 2020 via mobile enheter

Vi booket Via Ferrata gjennom Loen Active for sommeren 2020. Da jeg aldri har gjort noe tilsvarende tidligere ringte jeg inn i forkant for å høre om vanskelighetsgraden for turen, hvor jeg fikk svar at dette var supergreit uavhengig av tidligere erfaring. Da vi møtte opp på Loen Active lå det utstyr rundt, men ingen informerte om hvordan dette skulle brukes/hvilke størrelser man burde ha osv.. dette er opp til en selv å finne ut. Uten noe info/sikkerhetsinformasjon begynte vår gruppe å gå. Halvveis opp møtte vi første fjellvegg (instruksjon var begrenset til: «Da kan dere begynne å klatre», og jeg fikk heldigvis tips fra en i gruppen om at selen min ikke satt på som den skulle). Her møtte vi også en deltaker fra en annen gruppe som ikke hadde klart å henge med sine egne.
Før andre fjellvegg spurte jeg guiden om hvor mye brattere vi skulle opp. Her fikk jeg vite at vi skulle rett opp 100 m uten annet enn fjellveggen å holde seg i. Jeg ble såpass skeptisk og usikker at jeg valgte å snu (synes det er spesielt at dette ikke ble nevnt da jeg ringte inn på forhånd for å spørre) På vei ned møtte jeg andre grupper som fikk masse informasjon og tips av sine guider, så her varierer det mye. Sikker på dette er en fantastisk tur med rette forutsetninger og informasjon, men jeg vil anbefale Loen Active å informere bedre både i forkant og underveis - samt sikre at alle guider følger samme rutiner.

Dato for opplevelse: juni 2020
Takk, kristinegull
Anmeldt 1. juni 2020 via mobile enheter

Vi er to venninner som gikk Via ferrata mandag 1.juni og hadde en fantastisk opplevelse. Klatreturen er krevende, men man får pushet seg (jeg har aldri klatret før). Guidene var veldig tilstede og kom med mange gode tips. Dette var veldig betryggende for oss. Terningkast 6;)

Dato for opplevelse: juni 2020
1  Takk, kinepetrine