Tok fly fra La Paz til Uyuni og kjøpte turtilbud saltsjøen der. Det er vel noe av høydepunktet på turen i Bolivia. Den enorme sletten, med kaktusøya mitt i sletten. Fantastisk.
En enorm saltørken det ikke finnes maken til i hele verden.! Midt ute i ørkenen er det et salthotell med enkel servering og mulighet for en overnatting litt utenom det vanlige(ikke forvent hotellstandard).for de fotoglade er mulighetene for spektakulære bilder nærmest uttømmelig på en dagstur hil! Anbefales.
Vi bestilte en tredagers tur (med to overnattinger) til Salar de Uyuni fra et av de mange reisebyråene i La Paz. Selve turen var godt organisert med en svært hyggelig engelsktalende guide.
Naturopplevelsen er helt fantastisk! Høye fjell, laguner, varme kilder, salt og hundrevis av lamaer er noe av det vi så på turen. Dersom du er i Bolivia kan du ikke gå glipp av en tur til saltørkenen!
Hadde en storartet weekend gjennom de berømte Salt Flats of Uyuni, sitter igjen med så mange fantastiske inntrykk av dette landskapet som endret seg fra ørken til store innsjøer, og fra karrige sletter til fjell og vulkanske formasjoner. Vil virkelig anbefale denne turen selv om 1200Km i bil på tre dager gjør til at jeg ikke vil anbefale å ta barn med seg. Bilene holdt høy standard og hadde forsåvidt den beste komforten man kan få på en sånn tur, men overnattingene i "skur" med soveposer var ikke for de med ønske om en top notch hotellreise. Allikevel, med alle måltider inkludert ble vi tatt godt vare på av gode guider.
Å gå og sykle ute på en svær saltsjø - så stor at du ikke ser "land" var en veldig spesiell opplevelse. Og hotellet midt utpå, der slt var laget av salt, også sengene, var veldig morsomt. Vakkert landskap i "kanten" av saltsjøen - rosaflamingoer mot knallblå himmel.