Da har vi besøkt Lily Country Club. Aldri hadde jeg vel trodd at jeg skulle booke et hotellrom på Kløfta, men sånn ble det, selv om vi bor rett i nærheten. Har hørt mye bra, og ville sjekke ut stedet.
Bygningene er innbydende og fine, med mye bruk av tre. Dette gir et fint og mykt inntrykk, og glir fint inn i landskapet som består av mye åker og eng, i tillegg til golfbanen.
Restauranten ligger plassert i nærhet til resepsjonen, og uteservering er også tilgjengelig. Arealet er stort inne, men allikevel er interiøret fint og stilen gjennomført. Utendørs er det også helt ok, men her er stilen holdt ganske enkel. Vi satt utendørs første kveld etter eget ønske. På menyen finner man forretter, mellomretter, hovedretter og dessert. Det var mye fristende, og prisene på mellom/hovedretter var det ikke noe å si på, mens forrettene var priset ganske høyt. I tillegg kan man bestille pizza. Ved vårt bord ble det bestilt kamskjell, asparges og charcuterie til forrett, mens det ble entrecôte, pizza og Sterling kveite til hovedrett. Både forretter og middager falt godt i smak, og det er tydelig at det jobber mange kompetente mennesker på kjøkkenet. Til dessert tok vi softis, sitronterte og sjokolade ganache. Disse så virkelig lekre ut, selv om jeg smaksmessig har fått bedre sitronterte. Det som det skortet på var personale med erfaring. Har lest det er «krise» i bransjen, og folk må starte et sted, men allikevel bar kvelden litt preg av dette. Min mor fikk en hel drink med rabarbra i ryggen da en servitør mistet denne. Og det er sånt som skjer. Hun ble tilbudt rensing av kjole, men da vi denne kvelden var innom kun for middag ble det litt upraktisk. I tillegg tror jeg de nevnte 10 % avslag på hennes mat, noe jeg synes var litt «smålig». Er det noe som skiller restaurantene, er det evnen til å ta affære og gi kompensasjon hvis en ikke leverer på enkelte punkter. Her var det nok en leder som burde vært litt mer raus. Ellers var alle vi møtte blant personalet veldig hyggelige, og jeg tror at med erfaring, kan dette bli et topp sted å innta middag. Ambisjonene er i alle fall høye.
Ellers har hotellet også et bibliotek, og terrasse for servering av drinker og pizza. Det virket som et hyggelig sted, så dit vil vi dra ved en senere anledning.
Vi har også overnattet en natt på hotellet. Rommene har gode senger og sengetøy, fine bad, kaffemaskin og fint interiør. Vi savnet dog en minibar/lite kjøleskap. Hvis hotellet også skal selges inn for gjester over flere dager, tror jeg dette ville vært et pluss. Men det er vel gjort med tanke på at man skal handle i barene. Frokosten var ikke av de beste, men helt grei i forhold til prisen på rom/overnatting per nå.
Et spa og treningsrom finnes også på Lily, men disse er ikke besøkt.
Dette hotellet synes vi er et bra tilskudd i området. Med en flott golfbane, restaurant med kvalitetsmat, og et hotell som leverer tror vi Lily vil gjøre det bra i fremtiden.