Det er snart 12 år siden vi første gang besøkte Strandbaren. Maten var fantastisk den første gangen, og selv om maten ikke har vært like god ved senere besøk har totalopplevelsen alltid vært god. I går 10. Juli 2020 ble vi dessverre for første gang direkte skuffet. Vi var en gruppe på 11 som hadde bestilt bord og dagens tre-retter (og en barnemeny). Det begynte bra med en velsmakende forrett av gravet hjort. Deretter ventet vi ca 30 minutter på hovedretten som var bakt kveite. Da den omsider kom på bordet var den fullstendig ødelagt med en knusktørr overflate som var like seig som et tredagers kneippbrød (serøst!). Jeg tilkalte servitør og sa at dette dessverre ikke holdt mål., Hun beklaget og sa at fisken hadde vært frosset og av en slik kvalitet at de ikke klarte tilberede den bedre. Kanskje vi kunne øse over litt smør? Jeg sa nei takk og hun ba oss vente mens hun snakket med kokken. Etter noen minutter kom hun tilbake og tilbød oss okse høyrygg i stedet. Vi godtok dette og etter en halvtime til kom retten på bordet. Den var helt grei, omtrent like spennende som om jeg selv hiver den i steikeovnen noen timer på lav temperatur. Ikke dårlig, men heller ikke minneverdig på noen måte.
Desserten var god - Syrlig sorbet med ostekrem.
Regningen kom på rundt 6500, det er altså et relativt høyt prisnivå. I lys av dette er det:
- skuffende at Strandbaren bruker frossen kveite (det burde ikke være vanskelig å finne dagsfersk i dette området)
- skuffende at de selv visste at fisken denne dagen var av dårlig kvalitet men at de likevel valgte å servere den
- skuffende at de ikke tilbyr oss en annen vin (helst på huset). Det er åpenbart at hvitvinen vi hadde valgt til kveita ikke passet særlig godt til okse høyrygg.
Så kan man forundre seg over at det ikke var flere som klaget på maten, men det kan kanskje skyldes at altfor mange synes det er pinlig å si i fra?
Siden åpningen har jeg vært her 7-8 ganger og i tillegg tatt med en stor gruppe kolleger på jobbseminar. Jeg håper at dette var en et unntak på en dårlig kveld og at nivået tar seg opp til neste gang. Noe annet vil være for trist.