Stort vann med strand som ligger omtrent i sentrum av Voss. Muligheter for å leie kajakk her. Anbefaler å ta kjøreturen rundt hele vannet, er veldig bratt på andre siden.
Det er veldig flott ved og rundt Vangsvatnet. Om vannet er en attraksjon er jeg usikker på, men siden vi alltid tar turen til Vangsvatnet når vi er på Voss ser jeg på det som en attraksjon. Det er deilig å bare være der og speide ut over vannet. Det er flott å se fjellene speile seg. Husk forresten at vannet er iskaldt til langt ut på sommeren.
Flott å kunne bade en fin sommersdag, men ikke en attraksjon det er verd å komme for å se. Ofte kaldt vann pga snøsmelting. Men mange flotte badesteder om sommeren er verd å besøke om du er på Voss og vil bade.
Vangsvatnet er tilgjengelig fra Voss sentrum, og på sommeren er det flott å ta med seg niste og rusle en tur ned til vannet. Her er det store gressplener hvor barna kan springe og leke, og helt i østenden er det lekeapparater og de som liker iskaldt vann kan nok ta seg et bad der :-) Når Vangsvatnet er helt flatt og stille, er det fantastisk vakkert når fjellene speiler seg i vannet.
47 m.o.h. 100m til 1,6 km bred, 8 km lang. Vosso, Dyrvo og Bordalselv er tilløp i tillegg en stor tall bekker fra Gråsida og Hanguren - inntil 1300 m høy. En bred dal verdt et besøk, storslagen utsikt fra en av de mange toppene, spaser- og fjellturer, paddling, flere sandstrender, vannet er heller kjølig. E16 på nordsida, en flott smal landevei på sørsida. Jeg bor på Voss, Vangsvatnet er mitt nårområde. Campingplass ved Vangsvatnet i Vossevangen.