Beklager Huset, men dette holder ikke mål !
For etter noen tidligere besøk hvor jeg har blitt servert fantastisk god og spennende mat, så var dette en gedigen nedtur.
Ekstra skuffende fordi vi hadde med ett vennepar som vi ville vise det beste av det beste som Longyearbyens restaurantliv har å by på.
Fine Dining kan være en vanskelig balansekunst når det gjelder forholdet mellom pris og kvalitet.
Og for meg så er opplevelsen for øyet like viktig som selve smaks opplevelsen; opplevelsen av små kunstverk på tallerkenen som kokken har lagt hele sin sjel og inspirasjon i for å skape det lille ekstra.
Men selv om det forventes små delikate retter, så skal likevel en 5 eller 7 retters meny gi en viss metthetsfølelse selv for voksne menn.
Og her svikter det totalt !
I det siste har det blitt harselert med det som en representant fra Senterpartiet kalte pinsett-mat ; noe jeg tilskrev at vedkommende nok ikke var vant med å frekventere restauranter med Fine Dining eller Michelin status.
Men her må jeg dessverre gi vedkommende rett; pinsett ville nok vært den mest egnede spiseredskap.
Første rett virket lovende, kongekrabbe. Og rett nok er kongekrabbe en dyr og eksklusiv råvare, men det som ble servert var i størrelse med den aller minste ferdig pillede reke du kan finne ! Og når da kokken i tillegg klarte å drepe det sarte krabbekjøttet med en alt for syrlig smakstilsetning; så ble dette en særdeles skuffende start på måltidet !
Måltidet fortsatte med ett par mini forretter, som i og for seg smakte godt slik som for eksempel sel. Og det var også spennende innslag av ingredienser slik som tørket tang.
Men presentasjonene var kjedelige i tillegg til at de var i mini størrelse.
Hovedrettene var ett lite lyspunkt, selv om det ikke kunne klart å mette selv ett barn engang. Første hovedrett var torsk, servert med en fantastisk god beurre blanc
saus.
En så god saus at den kamuflerte ett tørt lite stykke torsk...
Reinsdyr var neste hovedrett; også denne i mini størrelse. Og rett nok var kjøttet veldig mørt, men behandling av reinsdyr i Sous vide har lett for å ødelegge det fine kjøttet.
Reinsdyr kjøtt har en annen struktur enn annet storvilt, og for lang behandling i Sous Vide gjør at det bryter ned kjøttet slik at det får en konsistens som ligner på kokt lever.
Riktignok veldig mørt, men det manglet all struktur og tygge motstand.
Det eneste jeg kan gi virkelig godkjent under måltidet, var en agurk sorbet servert som hvilerett.
Den var meget frisk og god, men var da faktisk ikke en del av menyen...
Hyggelig betjening, og gode vin anbefalinger trakk opp på total opplevelsen.
Samt en god Calvados, og en omvisning i Husets gedigne vinkjeller !
Men totalt sett så ble dette langt fra den opplevelsen jeg hadde håpet på og sett for meg basert på tidligere besøk.
Og ikke minst; kvalitet i forhold til pris er alt for dårlig.
God bedring, Huset !