“Flotte lokaler, utsøkt mat.”

Funktionærmessen Restaurant
Vurdert som nr. 12 av 17 Restauranter i Longyearbyen
Kjøkken: Fransk
Beskrivelse: Funktionærmessen Restaurant byr på den beste utsikten i Longyearbyen. Et historisk spisested som lenge har vært forbundet med klasse og kvalitet. Det var her gruveselskapets funksjonærer i sin tid inntok sine måltider med fantastisk panoramautsikt over Longyearbyen, Longyearbreen og Hiorthfjellet. Da, som nå, var det et klassisk fransk kjøkken som inspirerte menyen. En restaurant som tar mål av seg til å være den beste på Svalbard, har naturligvis et godt utvalg vin. Funktionærmessens vinkart kan skilte med over 300 ulike typer, og kjelleren bugner av gode årgangsflasker – særlig fra kjente Bourdeaux-produsenter. Restaurantene våre har 15.000 flasker tilgjengelig! Vi kan også friste med over 70 sorter champagne! Her har du muligheten til å gjøre noen virkelig gode valg. 4-8 ganger per år arrangerer vi Winemaker`s Dinner i samarbeid med ulike vinprodusenter, og serverer menyer spesialkomponert til eksklusiv drikke.
Anmeldt 23. august 2020

Vi ble plassert ved et bord med flott utsikt over dalen og fjorden. Etter anbefaling fra en vennlig kelner valgte vi kongekrabbe tilberedt på fire ulike måter som forrett. Dette er den beste kongekrabba vi noen gang har spist. Alle variantene var like velsmakende og perfekt tilberedt. Deretter fulgte en meget velsmakende reinfilet. Vi forlot restauranten fylt med deilig mat inntatt i en vennlig atmosfære.

Dato for besøk: august 2020
Takk, AnaDeNoruega

Anmeldt 28. juli 2020

Nydelig 3-retters, men små porsjoner!

Flott lokale med fin utsikt over Longyearbyen

Hyggelig personalet

1  Takk, Camper89187
Anmeldt 23. juli 2020

Små porsjoner, men noe av det beste jeg har smakt. Vi valgte en meny med valgfri forrett som besto av kongekrabbesuppe, grillet ishavsrøye og crem brulet til dessert.

Takk, bodilhelenea
Anmeldt 1. mars 2020

Vi bestilte 4 ulike retter med diverse tilbehør. Utrolig god mat. Litt uvant med sharing-konseptet. Vi hadde uansett hver vår rett. Kongekrabben var veldig god, med godt tilbehør.

Dato for besøk: februar 2020
Takk, Kitty F
Anmeldt 12. mai 2019 via mobile enheter

Flotte nyoppussede lokaler. Nydelig utsikt. Har spist her to ganger.Dessverre står ikke prisnivået i stil til service og kvalitet. Opplevelsen var mer eller mindre lik begge gangene. Man føler seg litt glemt på bordet, glassene stod lenge tomme, ingen kom og tilbydde påfyll. Den ene gangen glemte servitør å komme med både øl og dessert som var bestilt. Det er stort fokus på sharing meny, det fungerer kanskje når man er 2 stk, men når man er flere blir dette bare rot når alle bestiller forskjellige ting. Det var forskjellige servitør som tok bestillinger og leverte på bordet, noe som førte til litt rot i hvem som skulle ha hva.
Jeg spiste røye, den smakte godt. De som spiste kjøtt, opplyste at det var noe seigt. De opplyser i menyen antall gram på kjøttet, men husk dette er inkludert bein, så ikke så mye kjøtt som du kanskje forventet.

Jeg tror resultat hadde vært mye bedre om fokus var tatt bort i fra sharing konseptet. Kjøkkenet bør selv sette i sammen retter komplett med saus og tilbehør.
Da blir det mye enklere når man skal betale også.
Og det er helt klart rom for forbedring av service. Prisen er i det høyere nivå, da forventer man service også i høyere nivå.

Dato for besøk: april 2019
5  Takk, Svalbard1

Reisende som så på Funktionærmessen Restaurant, så også på

Longyearbyen, Spitsbergen

Har du vært i Funktionærmessen Restaurant? Del dine erfaringer!