Galleri Svalbard oppi Nybyen er fast hver gang jeg kommer til Longyearbyen. Og da gjelder det å få med seg det flotte A/V showet med alle de fantastiske bildene som viser de fire årstidene og hvordan lyset skifter. En uforglemmelig opplevelse som gjør like stort inntrykk hver gang.
I tillegg til et meget innholdsrikt museum som blant mye annet viser Svalbards historie med øyas egne pengesedler med mere. Og alle de fantastiske bildene som skildrer dette paradiset på Moder jord på en mesterlig måte. Anbefales på det sterkeste!
Vel verdt et besøk!
Både en utstilling med malerier og en avdeling der fotografer og andre kunstnere selger ulike ting.
Etter en 2-timers guidet tur med maxi taxi landet vi på Svalbard Galleri. Kåre Tvetes malerier kan sees mange ganger, veldig bra. Historien om pengesystemet i Store Norske er også interessant. Et besøk på Galleriet anbefales.
Nok ein gang på besøk. Like fasinert kvar gong. Lyset fargene og oppsettet er så perfekt Tida strekk ikkje til. Kjem att
Fine men litt usentralt lokale. Mange fine ulike kunstnere var utstilt her som billedkunst, smykker, klær osv. Den faste utstillingen med kr 70 i inngangspenger syntes jeg ikke så mye om. Her var også en liten kinosal og her ble det vist en veldig bra film fra Svalbard !
En flott blanding av permanent kunst utstilling, salgsutstilling og gamle kart. Også en samling av gamle "pengesedler"