Dette er min favorittrestaurant i Javea. Det sies at kvaliteten på restaurantene i Javea øker proposjonalt med avstanden fra stranden. Det er nok noe i det. Le Gourmand ligger et stkke fra havet, nesten i Jesus Pobre, og skulle slik sett være en av de beste restaurantene i Javea. Vel, søker man den ypperste gormet-mat og ikke er redd for en meget formell restaurant, bør man nok velge Bon Amb i stedet. Men deretter rangerer jeg Le Gourmand, ikke minst fordi maten er ypperlig, det er utrolig hyggelig der og ikke så stivt.
Det unge franske paret som driver restauranter er alltid ligge hyggelige, smilende og serviceminded. Stedet er elegant innredet. Alt er på topp, helt fra man kommer inn, salongen, restaurantlokalet, toalettene - alt rent, ordentlig og smakfullt.
Menyen gir ikke veldig mange retter. Men det gjør ikke så mye. Alt man får på Le Gourmand er meget vellaget og velsmakende. Men kanskje en litt rotasjon i menyen kunne vært en fordel.
Og for de som setter pris på det: Fois Gras på Le Gourmand er noe den mest velsmakende jeg får. Og jeg har smakt fois gras mange steder.
Vi besøkte Le Gourmand igjen nå i februar for å ha en hyggelig kveld og se om restauranten fortsatt holdt mål. Det gjorde det. Alt var like bra som vi har erfart før - også denne gangen!