Ta en liten avstikker fra E10 og kjør til Sund for å besøke smeden, og for å se Sund Fiskerimuseum... les mer
Flott museum med en fantastisk samling av gammle båtmotorer. Det anbefales å besøke dette museumet... les mer
I Sund i Flakstad Kommune finnes et lite museum.
Museet har hovedvekt på motorer og fiskerelaterte gjenstander.
På samme område finner vi Smeden i Sund.
I smia er Tor-Vegard som smir flotte skarver i ulike størrelser,
men også andre skulpturer
Hovedproduktet er likevel Kongeskarven,
skarven som ble gitt Kong Olav V under åpnngen av Lofotvegen i 1963.
Høydepunktet med museet var å se smeden som jobbet, og 100 kr for det er altfor dyrt. Resten av utstillingen var svært dårlig merket.
Var innom en tur men 100 kroner for å se en gammel smie var litt dyrt. Cafen på stedet var også ikke helt bra. Ikke verdt turen innom medmindre du er særdeles interessert i smeder...
Hei Anders80
Først vil vi takke deg for å gi oss tilbakemelding på besøket ditt!
Vi ønsker for ordens skyld å påpeke at Kafe Stampen er driftet av et annet firma og bør holdes utenfor vårt foretak!
Kan du for ordens skyld bare klarere om du løste billett eller om du syntes dette var for dyrt å valgte og ikke løse billett?
Vi tar utgangspunkt i at du løste billett i vårt svar.
Sund Fiskerimuseum er mye mere enn bare en smed, smeden utgjør bare 80 % av utstillingen.
Vi må ha feilet i vår kommunikasjon om du kun har fått med deg smeden og ikke de andre 4 bygningene som er i tillegg på museums området. Smeden i Sund/Sund Fiskerimuseum er en av Lofotens eldste turistatraksjoner og der har vært kontinuerlig drift i smia siden 1947. Vi er oppført som et tema museum og kystkultur fra 1850-1970 er vårt felt. Beklageligvis må noe ha gått alvorlig feil om du har gått glipp av dette!
Vi kan bare beklage din opplevelse av oss da vi veldig sjeldent får alvorlige klager fra vår 15-20000 besøkende i året.
Billett prisen er utregnet fra drifts kostnadene og inntekten fra billettene er et minimum av hva vi må ha, Vi er et 100% privat Museum som ikke mottar noen form for stats støtte i forhold til drift eller vedlikehold.
Mvh
Museums ansvarlig
Tommy Johansen
Smeden i Sund begeistret med sine arbeider og den skarven han laget når vi var der. Anbefaler å ta seg en tur til dette flotte lille været.
Du må bare ta en tur innom "Sund-smeden". Ett flott museum, men hovedattraksjonen er smeden sjølv. Her får du demonstrert hvordan den berømte skarven blir til. Han lager den rett foran deg, og han er en perfekt vert, munter, morsom og kunnskaprik.
Sjarmerende sted. Artig og oppleve gammelt håndverk og ikke minst museet der med gamle båtmotorer som gikk. Kjøp absolutt med deg en Kongeskarv hjem. Hyggelig liten kafé ved siden av. Kjempe hyggelig smed. Ett " must" hvis du er i Lofoten.