Tungtvann!

Denne gangen var jeg kun ute for å se Tungtvannskjelleren, og det skuffet ikke. At man kunne finne... les mer

Anmeldt 19. juli 2023
SveBra
Kolbotn, Norge
Spennende historie.

Parkerte ved Rjukan stasjon og kjøpte billetter online. Derfra var det buss til Vemork parkering og... les mer

Anmeldt 22. juli 2024
Silje281
Knarvik, Norge

Anmeldt 1. september 2020

Når det meste av teknisk som film og lys ikke fungerer så er det ikke mye å skryte av.
Store vann turbiner og noen plakater om gamle dager. Kunne vært så mye mere tenker vi. Kjeller ikke åpen. Hvorfor ikke noe utstilt materiell om krigen.

Dato for opplevelse: august 2020
1  Takk, 299Olsen
Anmeldt 22. august 2020 via mobile enheter

Absolutt verd et besøk. Her får en informativ og god kunnskap om brytningstid i samfunnet fra jordbruk til industri. Norge var i endring og utviklet seg til et verdenssamfunn som også gjorde tungtvannsproduksjonen til et krigsmål. Utstillingen Helter i Telemark forteller denne historien.

Takk, karenmarieh
Anmeldt 3. august 2020 via mobile enheter

Sjeldent godt museum i Norge. Grei inngangspris. Stor variasjon i formidlingen og utstillinger. Bruk av ulike metoder. Ungdommene syntes det var spennende og lærerikt. Bestill på forhånd omvisning i tungtvannskjelleren. Ellers er det gjerne fullt. Anbefales

2  Takk, 338clausr
Anmeldt 29. juli 2020 via mobile enheter

Impulsbesøk med for liten tid. Så bl.a. hovedfilmen hoppet vi over. Uteområdene litt redusert pga utgraving/restaurering av tungtvannskjelleren. God levendegjøring av industrihistorien i Rjukan og Telemark. Men bør ha mer tid en den timen vi brukte.

Takk, Z972VOcarlb
Anmeldt 25. juli 2020 via mobile enheter

Vi besøkte misset 24. juli. Hadde ikke så god tid men fikk med oss det meste. Spennende film om sabotasjeaksjonen unser krigen Hilsen Johnny Stiansen

1  Takk, 18johnnys