Har bodd på mange av De historiske-hotellene, fra Røros til Union Øye, Utne Hotell, Det lille hotell i Risør og Hjelle hotell - for å nevne noen. Alltid meget godt fornøyd og har latt oss imponere over kvalitet og service.
Stor var begeistringen da vi kjørte inn foran Rjukan Admini i det som skulle være to overnattinger i juniorsuite. Og første etasje imponerte - lekkert, innbydende og en hyggelig mottagelse av resepsjonisten/servitøren.
Så vi gikk inn på rommet og var i meget godt humør. Jaja, så så vi at veggene var falmet og at maling flasset av her og der - men forståelsen for hva det innebærer å skulle ta vare på et slikt bygg er til stede så det så vi på som sjarmerende. Vi hadde også balkong, den var dessverre møblert med plast-pinnestoler som så lite tidsriktige ut, men de fungerte greit nok. Hyggelig med balkong!
Det var først når vi skulle flytte en stol inne på rommet at humøret dalte. Da skvatt vi litt, for noe kom virvlende. Støvdotter. Da kikket vi rundt oss og oppdaget at rommet umulig kunne være rengjort før vi kom. Alle gulvflaten var støvete og skitne. For å illustrere tok jeg en fuktig vaskeklut og strøk lett over gulvet i 50x50 cm - se bildene!
Senga ble da sjekket. Og opprevet sengetøy samt gamle dundyner og puter (klumpete, sådan) er ikke det man forventer når man bestiller en juniorsuite.
Vi hadde i tillegg forsikret oss om at rommet skulle være allergivennlig. Det betyr faktisk MER enn at det ikke skal være teppegulv, det skal iallfall være rent! Dundyner falt det oss ikke inn å spørre om var der, det opplever man knapt lengre.
Hotellsjefen tok ikke tilbakemeldingen særlig elegant, han virket nesten fornærmet og begynte å forklare at dette var et gammelt hotell. Det visste vi - det var en av grunnene til at vi ville bo der, jo! Men det betyr ikke det samme som at man skal forvente gamle, klumpete dyner og puter, opprevet sengetøy og skitt! Til tross for en halvhjertet (min oppfatning) beklagelse ble rommet likevel ikke rengjort. Det hadde vi forventet. At man ikke klarte å trylle frem andre dyner og puter forstår vi (selv om det hadde passet med en tilbakemelding på det siden hotellsjefen sa han skulle se om han fikk ordnet det).
Vi ga derfor beskjed om at to netter utgikk, det var mest fristende å sjekke ut umiddelbart, men det var kveld og vi hadde ikke annet sted å være. Vi ville derfor sjekke ut etter en natt. Det var Ok.
Så ble det middag. Felles middag kl 19, tre retter. Maten var riktig så god, noe spicy men velsmakende og pent presentert. Det tok imidlertid svært lang tid med serveringen, så måltider tok drøyt to og en halv time - det var i drøyeste laget (undertegnede har mange års erfaring fra restaurantbransjen og fra slow food-konseptet).
Frokosten ble en selsom opplevelse - det tok nær 20 minutter fra vi kom til servitøren ga oss oppmerksomhet. Maten smakte riktig godt, men når man ber om kaffe etter frokost og servitøren ikke gidder hente nye kopper men serverer kaffen i tekoppene ble vi litt oppgitt - «dere kjenner ikke smaken av teen likevel» sa han. Så da så.... Vittig, nesten på grensen til Fawlty Towers ble det da to nye gjester, etter å ha ventet en god stund, spurte om å få sitte ved et bord ute. Svaret fra den sjarmerende servitøren var «hooooffff», og de ble sittende inne.
Jeg blir betenkt over servicenivået på stedet, dette er ledelsens ansvar. Når vi i tillegg får høre at hotellsjefen fredag kveld sier til andre gjester at de må unnskylde at servicen til frokost nok blir dårlig, fordi det er nyansatte der, ja da er listen lagt. Da er det ikke de ansatte som er utfordringen, men ledelsen.
Alt i alt leit å sjekke ut en dag for tidlig, for dette hadde vi både gleder oss til og sett frem til. Det skal ikke så mye til heller - det handler kun om servicenivå. Ledelsen har alt ansvar for opplæring, utførselen og service. Gå foran og led, ikke vær sjef, det er mitt råd.
Lykke til.