JanHDrammen
5,0 av 5 boblerAnmeldt 5. des. 2018
Dato for oppholdet: desember 2018
Ivar N, Daglig lederEngø Gård Hotel & Restaurant, svarte på denne anmeldelsen
Besvart 7. des. 2018
Hei igjen og takk for hyggelig anmeldelse. Der er veldig inspirerende for oss alle her på Engø Gård.
Vi ønsker deg og dine en riktig god jul og hjertelig velkommen tilbake.
Scenery
Romservice
24.5 km fra Engø Gård Hotel & Restaurant
Se flere hoteller i Tjøme
Anmeldt 4. november 2018 via mobile enheter

Maten er et kapittel for seg selv. Helt topp. Og så blide og hjelpsomme folk som jobber der.
Nydelig sted, vakre omgivelser. Bodde i "stallen", veldig koselig rom. Skyvedør i glass inn til badet er ikke særlig gjennomtenkt, du bør kjenne din romkamerat godt. Gode senger, litt for myke puter. Bonderomantisk innredning, manglet ingenting.

Dato for oppholdet: september 2018
Takk, Daydream726256
Ivar N, General Manager på Engø Gård Hotel & Restaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 8. november 2018

Hei og tusen takk for hyggelig anmeldelse. Det inspirerer oss videre, og vi ønsker dere hjertelig velkommen tilbake.

Anmeldt 8. august 2018

Vi var her to dager. Dette er et meget pent sted ren luksus. Rommet var meget rent og hagen med trrne er en studie verd. Servisen er topp og det er maten også. Dette var meget bra bedre blir det ikke.

Takk, scandinaver
Ivar N, General Manager på Engø Gård Hotel & Restaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 9. august 2018

Hei igjen og takk for hyggelig tilbakemelding. Det setter vi stor pris på. Vi ønsker dere en fortsatt god sommer og hjertelig velkommen tilbake.

Anmeldt 7. august 2018

I juli 2018 samlet vi en gruppe i alder 1-69 år til en helg på Engø Gård. Vi hadde hørt mye bra om stedet og maten, og stedet innfridde i stor grad.

Til tross for at Tjøme-området er travelt i ferietiden, ligger Engø Gård fredelig til. Stedet består av flere hus, og ligger idyllisk og beskyttet til mellom knauser og trær. Det er bare 6-7 minutters gange ned til fjorden. Engø er medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder, og De Historiske sier selv at det skal være «… et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.» I stor grad opplevde vi at Engø ivaretar dette.

Mottakelsen i resepsjonen var hjertelig og samtidig informativ uten å være påtrengende. Vi hadde på forhånd bestilt en pakke kalt EngøWeekend som på dag 1 inkluderte 3-retters middag og overnatting; og på dag 2 hjemmelaget frokost, Afternoon Tea, 5-retters middag, overnatting og hjemmelaget frokost.

Det er en rekke hus for overnatting. Husene har to eller flere rom. Vi besøkte bare noen dem, men disse hadde alle veldig god standard og var deilig rene. Sengene inkludert puter og dyner var etter vår smak veldig komfortable. Det var stille og fredelig i området. Sengene ble redd opp og badet ordnet hver formiddag av betjeningen. Et bevisst valg er det nok å ikke ha TV på rommene, for som de selv sier omtrent slik: Engø skal være et sted der tiden står deilig stille, der skuldrene senkes og sjelen rekker å få ro, der ganen skjemmes bort, og der vertskapsteamet står parat nettopp for gjesten. Store ord, men vår oppfatning er at de lever godt opp til dette.

Et eget bygg er badehus med et 12,5 (?) meters basseng og en jacuzzi. Det var behagelig temperatur i begge. Bygget er åpent fra kl 07 - 20, er smakfullt designet jnnvendig, er rent, og har godt utstyrte garderober med håndklær etc. Dusjene har moderne multifunksjonsdusjer.

Engø Gård har mange steder å servere mat. Om maten sier de selv at de «... serverer fantastiske retter med de beste råvarer». Nok en gang bruker de store ord, og de lever etter vår oppfatning opp til mye av dette. Særlig vil vi framheve frokosten. Den er blant de aller beste og mest vellykkede man kan få. Ikke hundrevis av retter, men mange nok til stor variasjon, og de som var der, var førsteklasses, kulinarisk. Det aller meste var hjemmelaget, og slik vi forsto det, var råvarene i hovedsaks kortreist. Og et pluss for dem som liker å lage god mat selv: I resepsjonen kan man få gratis oppskrifter på mange av frokostrettene. Vi har allerede med suksess prøvd en med glutenfritt nøttebrød.
Vi spiste ikke lunsj og kan derfor ikke si noe om den, men vi spiste to middager - en treretters «Engø Grill» i «Sjøboden» og en femretters i hovedrestauranten. Det ble på forhånd informert om at disse middagene ville ha ulike preg: Tre-retteren litt rustikk, fem-retteren mer sammensatt. Tre-retteren hadde da også tilsynelatende enkelt tilberedte retter. Men her kom de naturlige og rene smakene fram, noe som blant annet krever førsteklasses råvarer. Tre-retteren hadde høy kvalitet og ble derfor en vellykket middag og en god opplevelse. Det var raust med mat, også.

Fem-retteren hadde mer kompliserte retter og skulle etter vår forventning vise høy kokkekunst på en annen måte. Dessverre ble helhetsoppfatningen at kjøkkenet her hadde noen utfordringer før man kommer til det vi oppfatter som gourmet-nivå.
Vinen var bestilt i midlere prisklasse, og passet greit. For dem som foretrakk øl, var det på forhånd valgt ut tre typer som utgjorde et godt utvalg.

Betjeningen var vennlig. Spørsmål ble raskt besvart, og ønsker raskt oppfylt.

Dette er naturlig nok ikke et typisk rimelig sted, men sett i forhold til det man får, føles prisene akseptable.

Vi opplevde litt feil fra kjøkkenets side ved ett måltid. Men når det er sagt: Dette er et svært bra sted - idyllisk, fredelig, komfortabelt, rent og behagelig. Maten er av topp råvarer og i hovedsak svært god, og der frokosten er i en særklasse bra. Vi anbefaler derfor gjerne stedet.

3  Takk, 769kjellj

Hei og hjertelig takk for besøket og en veldig hyggelig tilbakemelding. Det setter vi stor pris på. Vi håper å kunne ta imot dere som gjester her på Engø senere også, og da med en "fulltreffer" på vår 5 retter.
Hjertelig velkommen tilbake og fortsatt god sommer.

Anmeldt 3. august 2018 via mobile enheter

Omgivelsene rundt Engø gård gir en fantastisk ro og fred i sjelen. Badehuset - helt nydelig og eksklusivt.
Rommet vi fikk var en stor skuffelse. Dyrt og uten kjøleskap, en lenestol ( hvor skal den andre på dobbeltrommet sitte?). Ikke aircondition og utsikt rett i en grønn høy busk.
Vi fikk god service under måltidene, men breiflabben vi spiste var både tørr og seig. Resten var ok, men desserten var best. Snakket med noen på nabobordet som var helt enig med oss.
Dette svarte ikke til våre forventninger desverre.

1  Takk, Evs T
Ivar N, General Manager på Engø Gård Hotel & Restaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 5. august 2018

Takk for hyggelig tilbakemelding. Beklager at vi ikke innfridde forventningen denne gang. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger og bruker dette til videre utvikling.
Vi håper å kunne ta imot dere ved en senere anledning.

Anmeldt 30. juli 2018 via mobile enheter

Vi var fire venner som skulle feire en bursdag med en enkel lunsj, og etter anbefaling fra venner som hadde vært på Engø tidligere dro vi dit denne varme dagen.
Vi ble tatt godt imot av smilende betjening og fikk bord ute, under en stor markise som også beskyttet oss fra noen få regndråper som plutselig kom overraskende.
Vi valgte piggvar og piggvartoast med reker. Til dette ble vi anbefalt en god Chablis 2017. Veldig smakfullt!
Til dessert ble det fire nydelige Mascapone med skikkelig store bjørnebær. Desserten så så innbydende ut at vi helt glemte å ta bilde av den. Og smaken skuffet ikke. Servert med en stor presskanne med god kaffe ble feiringen av jubilanten nærmest fullkommen!
Kanskje vi neste gang leier oss plass for en uke, hvem vet?

Takk, 52Drugis
Ivar N, General Manager på Engø Gård Hotel & Restaurant, svarte på denne anmeldelsenBesvart 31. juli 2018

Hei og takk for hyggelig tilbakemelding. Det setter vi stor pris på. Hjertelig velkommen tilbake, både til lunsj og eventuelt ukesopphold.