“Lunch med hoven hovmester”
Anmeldelse av Engø Gård

Engø Gård
Vurdert som nr. 2 av 13 Restauranter i Tjøme
Kjøkken: Norsk
God for: Romantisk, Lokalt kjøkken
Middagsalternativer: Reservasjoner
Beskrivelse: Hotellet og restaurantens beliggenhet er på Engø Gård på Tjøme. Engø Gård har egen gourmetrestaurant (100 pl), egen vinkjeller samt flere selskapslokaler og konferanserom:  Paviljongen 87 m2, Stallen 56m2, Atelieret 77 m2, Tenk Klokt 26m2 og Tenk Klart 26m2. Dagens 100 sengeplasser er fordelt på 44 rom i syv bygninger Pensjonatet, Årstidene, Stallen, Drengestuene, Vinhuset, Låven og Solstuene.  I Drengestuene og Solstuene har rommene 2 ekstra senger på hemsen. Gjestene får ikke rom med nummer, men med egne navn hentet fra gårdens historie og miljø. Hvert rom har sin egen sjarm og stil med interiør og tekstiler i ulike fargekombinasjoner. Kjøkkenet på Engø Gård har fokus på gode råvarer og kortreist mat. Lokale råvarer settes sammen til nydelige retter inspirert av det franske og nordiske kjøkken. Den gastronomiske opplevelsen i restauranten blir drevet av en stor lidenskap for faget. Engø Gård har like høye forventninger til god vin som til god mat. Når de to tingene forenes i en unik atmosfære og et avslappet miljø skaper dette en minnerik totalopplevelse. Engø Gård søker alltid etter nye og spennende utfordringer innenfor mat- og vinkombinasjoner  slik at de kan gjøre den beste jobben for sine gjester. Ingenting skal være en tilfeldighet når man har valgt å besøke Engø Gård. I tillegg til de gamle bygningene er det bygget et badehus i engelsk conservatory stil. Her er det et 6 x 12,5 basseng med valgfri motstrøm, boblebad, badstue samt massasje/kroppsbehandlingsrom. Engø Gård har egen gjestebrygge med plass til opp til 12 båter. Gjestebryggen ligger i Grimestadbukta. Hotellet og restauranten holder opp hele året. Hjertelig velkommen!
Anmeldt 26. juli 2022

Vi var en vennegjeng på 12, som hadde bestilt bord for lunch fredag 22.07 kl 13,00. Vi ankom Engø Gård kl 12.50. Da hovmester kom, spurte en av oss hvor vi skulle sitte. Svaret var: Kl 13 er kl 13! Vi er ikke helt ferdig med å rydde av etter frokost. Dere får bare vente her. Vi ble vel helt stumme alle sammen.
Vi ble tildelt vårt bord etter hvert og kelner Alexandra kommer til. En veldig hyggelig og flink kelner, men strevde å få til våre bestillinger. Ikke hennes feil! Vin fra vinkartet manglet. Først etter vinvalg Nr 3, fant hun nok flasker til vårt bord (3 flasker). Vår forhåndsbestilte matvalg, stemte ikke etter hennes liste og etter litt frem og tilbake, kom hovmester. Han presenterte seg aldri, så har ikke navn. Igjen var samtale formen arrogant og lite vennlig. Det ble til slutt nok for en av gjestene (som ikke fikk mat som bestilt) og sa klart i fra (i høflig form) at dette ikke v greit.
Hvor hovmester etter en stund sier at; du ble litt sint du, men vi ordner noe. Det endte med mat fra barnemenyen!!
Alexandra gjorde en super jobb, innenfor de rammene hun hadde til rådighet. Det tok lang tid før vi fikk vinen, blåskjell til rettene våre var forsinket levert fra leverandør, så vi ble servert «ventemat» (tapas).
Maten, som etterhvert ble servert, var absolutt som forventet, når den endelig kom. All ære til kjøkkenet og den flittige kelner Alexandra. Men med en så arrogant og uvennlig hovmester, tull med bestillingen, manglende råvarer, blir dessverre hovedinntrykket, at vi ikke gjenkjente den kvalitet Engø Gård har stått for tidligere.

Hilsen Gro Kristoffersen

Dato for besøk: juli 2022
1  Takk, 916grok
Emma Järpell, General Manager på Engø Gård, svarte på denne anmeldelsenBesvart 8. november 2023

Hei Gro,

Beklager at svaret vårt uteblitt.

Takk for fine ord om Alexandra. Høres ikke ut som at vi levert den Engø opplevbelse vi ønsker, det beklager jeg.

Taq gjern direkte kontakt med meg vid deres neste besøk, så skal jeg ordne litt gullkant til dere :)
Vi håper på snarlig gjensyn!

Emma

Anmeldt 9. juli 2022 via mobile enheter

Sendte de en Mail om bespisning av familie med barn. Fikk svar om at vi var velkommen til å spise i restauranten som het Nina, da barn ikke passet i Pilestredet, men da vi ankom stedet var alt lukket pga bryllup. Tok kontakt med resepsjonen for å bli møtt med 4 mennesker som snakket dårlig norsk og ikke forsto noe av våre spm.
Følte oss ikke akkurat velkomne! Sendte de en Mail, som fortsatt er ubesvart…

Dato for besøk: juli 2022
Takk, 441susannen

Hei 441susannen,
Beklager at du ikke følte deg velkommen, det er ikke den følelsen vi ønsker at våre gjester skal sitte igjen med.

Det er noe som vi ikke helt ser oss igjen i - på Engø Gård er alle velkommen, store som små og vi har manga barn som gjester i alla våra restauranter.

Hilsen,

Anmeldt 29. mars 2022 via mobile enheter

Veldig fin kveld! God mat, god service! Hadde sekstetters meny som virkelig stod til forventningene. Anbefales på det sterkeste

Dato for besøk: mars 2022
Takk, stillll
Emma J, Daglig leder på Engø Gård, svarte på denne anmeldelsenBesvart 8. april 2022

Hei stilllll,

Tusen tusen takk for flotte ord! Det setter vi stort pris på!

Ha en strålende helg!

Emma, Hotelldirektør

Anmeldt 22. oktober 2021

Bryllupsfesten var i Paviljongen og vi fikk servert Kamskjell, Andeconfit, Indrefilet av kalv og sjokoladefondant. Drikke til rettene var alkoholfrie safter ifra safteriet og eplemost ifra Lund.

Kamskjell smakte godt, men litt mye dill for min smak. Andeconfit var utrolig god, kjøttet hadde flott tekstur. Indrefilet av kalv var også veldig godt med sommerkål og soppsaus. Jeg savnet litt syrelighet, men det er bare en bagatell.
Dessverre var min sjokladefondant helt gjennomstekt, de fleste andre gjestene fikk flytende indre og ikke muffins.

Engø er et veldig fint sted for bryllup og det var godt lagt til rette for kakebord og mulighet for å drikke kaffe i salongen i biblioteket.
Servitører var veldig hyggelige og serviceinnstilte.

Dato for besøk: oktober 2021
Takk, Frode S
Emma J, Hotelldirektör på Engø Gård, svarte på denne anmeldelsenBesvart 27. oktober 2021

Hei Frode,

Tusen takk for flotte ord og tilbakemeldinger. Det setter vi stort pris på.

Jeg ønsker deg en fin dag!

hilsen

Anmeldt 14. oktober 2021 via mobile enheter

Usedvanlig koselig restaurant. Kvalitet i alle ledd. Om den ikke har det, burde den hatt stjerne i Michelin guiden. Maten var utsøkt. Betjening like så.

Bor bestilt til kl 18, var først klart kl 18:10. Det eneste vi overhode kunne pirke på.

Dato for besøk: oktober 2021
Takk, FastCarLisbon

Tusen takk for flotte ord! Jeg er veldig glad for at dere hade det fint hos oss!

Hjertlig hilsen

Reisende som så på Engø Gård, så også på

Sandefjord, Sandefjord kommune

Sandefjord, Sandefjord kommune
Tjøme, Tjøme kommune

Har du vært i Engø Gård? Del dine erfaringer!