Vi hadde store forventninger til turen og det innfridde. Vi så både Vågehval og Spermhval. Turen i... les mer
Vi fikk det vi kom for: båttur i en skikkelig eldre type skøyte, nydelig natur og ikke minst så vi... les mer
Turen ble først utsatt flere timer uten at vi fikk beskjed om det. Fikk feil og lite informasjon. Tok 1 time før vi så den første hvalen. Så til sammen 3 spermhvaler, men det var ikke så mye å se. Ikke veldig imponerende. Det var veldig kaldt, anbefaler myee klær. Ble også veldig sjøsyk selv som jeg hadde tatt tabletter for å hindre det. Hele turen tok 4,5 time. Alt i alt var ikke dette verdt pengene.
Hei Madelen,
takk for at du tok deg tid til å sende en tilbakemelding.
Det er trist å høre at du ikke hadde en fin opplevelse av turen med oss. Grunnen til at turen ble utsatt var at det hadde vært ganske sterk vind og kansellerte turer i flere dager, så kapteinen valgte å vente i et par timer til, slik at turen skulle være mest mulig behagelig for passasjerene. Dette er noe som er veldig vanskelig gi beskjed om i forveien, fordi værmeldingen er ikke nøyaktig nok når det gjelder sjøforhold.
Spermhvalene, som dem du så, er de vanligste i området. Jeg lurer på om dere var med på omvisningen i vårt museum i forkant av turen? Der forteller vi at spermhval dykker lenge og til store dyp for å finne mat, noe som er årsak til at vi kan se dem hvile i overflaten 8-10 minutter om gangen, før de dykker ned igjen med det som de fleste opplever som et flott «sporløft». Det kan kanskje være skuffende hvis man forventer å se dem hoppe eller komme veldig nær båten, men det er deres helt naturlige oppførsel, havet er ikke et akvarium.
I museet forklarer vi også at hvalfeltet befinner seg på ca. 15 km fra Andenes, derfor tar det ofte minst 1-1,5 timer før vi observerer hvaler (men det kan ta både kortere og lengre tid).
Angående det å ta med varme klær, du har absolutt rett! Vi anbefaler det også, guider minner om det i løpet av omvisningen, og vi sender påminnelsen til alle som har booket online om det. Det er nemlig slik at på grunn av koronasituasjonen, vi ikke kan dele ut kjeledresser som før.
Turen i museet var lærerik og interessant for oss alle, og det var en flink guide.
Ombord på våten ble vi tatt godt i mot, og forklart hvor lenge turen ville vare og hva vi kunne forvente å se. Det ble servert Te og Kaffe, samt kjeks på veien utover. Vi fikk også god grønnsakssuppe med rundstykker på returen.
Vi ble kalde på turen tilbake, på tross av at vi alle hadde ull, luer og hansker. Det var ikke plass til oss i salongen inne, derfor blir det 4 stjerner.
Skuta vi gikk med var god i sjøen og kapteinens far på 94 år klatret lett og elegant opp i utkikken.
Vi startet med omvisning i museet og en engasjert guide klarte å engasjere hele gruppen pga hennes dedikasjon. Selve turen tok seks timer. Det var en stor opplevelse, og vi fikk se 10-15 spekkhoggere som boltret seg i havet. Forventningene var høye, og de ble innfridd. Det er lurt å kle seg godt, selv i bra vær. Det er også lurt å ta sjøsyketabletter på forhånd. Dette ble en mektig opplevelse som anbefales.
Utrolig opplevelse - trodde aldri vi skulle komme så nær disse enorme og imponerende havdyrene 😀👍🇳🇴
Vi hadde strålende vær, men noe røff sjø pga flere nylige stormer. Vår guide tok super godt vare på oss og fikk store og små til å føle seg bra. Luksus å være kun ca 20 ombord, så masse plass. Var så heldige å få se både spermhvaler og en liten flokk spekkhuggere. En opplevelse for livet! Vil gjerne komme tilbake!
Takk for hyggelig tilbakemelding!
Til tross for urolig hav og mye bølger ble dette en alle tiders opplevelse. Først så vi mange grindhvaler før vi fortsatte lenger ut for å se om vi kunne finne spermhval. Alarmen gikk - spekkhuggere var observert. Det var et fantastisk skue. Klikkene fra spermhvalen hørtes og vi så noen vannspruter og halen på på denne på tur ned til neste dykk!
Rundturen i museet før avgang var interessant og læringsrikt!
Det eneste vi har å utsette på opplegget er at det var for mange personer på båten!
Takk for hyggelig tilbakemelding...:)